Rishi Sunak neemt ontslag als premier en als leider van de Conservatieve partij: “Het publiek heeft duidelijk signaal gegeven”

Rishi Sunak (44) heeft vrijdagvoormiddag voor zijn ambtswoning aangekondigd dat hij ontslag neemt als premier van het land. Na zijn speech vertrok hij meteen naar Buckingham Palace.

 

Meer krantenkoppen in België

Jouw vraag over Brussel: wat is het meest bijzondere studentenhuis van Brussel?

In 1968 braken in heel Europa hevige studentenprotesten uit, ook in België. Studenten kwamen in opstand tegen de autoriteiten en werden zich bewust van hun politieke en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Onder dat gesternte moest de Université Catholique de Louvain (UCL) in Sint-Lambrechts-Woluwe een nieuwe campus voor de Geneeskundefaculteit bouwen. De studenten verwierpen meteen de eerste bouwplannen en eisten een nieuwe architect

Lees meer »

Wat we nu al weten over de nieuwe Vlaamse maatregelen voor elektrische wagens: “Trek maar snel aan de mouw van je garagist”

De nieuwe Vlaamse regering gaat raken aan de voordelen voor wie met een elektrische wagen rijdt. Zo zal de premie voor wie een elektrische auto koopt, heel snel verdwijnen. Maar elektrisch rijden wordt binnenkort ook een pak minder fiscaal interessant. Hoe zwaar wordt elektrisch rijden straks belast? En vooral: hoeveel tijd heb je om toch nog van de huidige voordelen

Lees meer »

Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen het huidige dictatoriale beleid resoluut een halt toeroepen”

Als laatste in de rij stelt ook Vlaams Belang Damme haar lijst voor. Met Philippe Mus op kop strijdt de partij onder meer voor sociale woningen ‘voor eigen mensen’, een nabije politie en het invoeren van referenda. “Veel Dammenaars vroegen ons het huidige dictatoriale beleid te stoppen”, klinkt het.
The post Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen

Lees meer »

Worstelaar Bernard Vandamme (52) gaat met worstelpensioen: “Het afscheid van de kus op de biceps én mijn schuddende tetjes”

Nog één keer zijn handelsmerken: de kus op de biceps én zijn borstspieren laten stuiteren, of zoals hij zelf zegt: “Met de tetjes schudden”. Bernard Vandamme (52), de enige Belgische professionele worstelaar, stapt zaterdag voor een allerlaatste keer de ring in. “In Pakistan ben ik een wereldster en hier kan ik geen enkele nachtwinkel binnenstappen zonder herkend te worden.”

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

Terwijl Helena al meer dan 200 doden heeft gemaakt en voor gigantisch veel schade zorgde, komt tropische storm Milton wellicht woensdag aan land in West-Florida. Gouverneur Ron DeSantis heeft de noodtoestand al uitgeroepen.

Lees meer »

Wagen ontploft in Elsene, volgens buren al vierde keer op korte tijd: één buurtbewoner naar ziekenhuis, tweede voertuig ook beschadigd

In de Maria-Hendrikastraat in de Brusselse gemeente Elsene is zondagochtend een bestelwagen uitgebrand. Een tweede voertuig liep ook schade op, terwijl een buurtbewoner met rookintoxicatie afgevoerd werd naar het ziekenhuis. Volgens de buren werd een molotovcocktail gebruikt en is het al het vierde incident op korte tijd. De politie onderzoekt de zaak.

Lees meer »

“Hij is een toffe kameraad, maar meer niet”: eerste friendzone lijkt een feit in ‘Blind getrouwd’

Ze gingen vliegend van start, maar ondertussen beseffen Simen en Larissa dat het werken wordt voor een geslaagd huwelijk in ‘Blind getrouwd’. Op huwelijksreis lijkt de friendzone dichterbij dan een amoureus happy end. “Er is geen chemie”, aldus Larissa over haar ‘toffe kameraad’. Simen wacht ondertussen af. De voorzichtiger gestarte Thomas en Karlien lijken dan weer de omgekeerde beweging te

Lees meer »

Minstens 21 doden bij Israëlische luchtaanval op moskee in Gazastrook

Bij een Israëlische aanval op een moskee in de Gazastrook zijn zondag minstens 21 doden gevallen. Dat meldt de civiele bescherming in de Gazastrook zondag. Er zouden ook tientallen gewonden zijn. Het Israëlische leger bevestigde dat het een luchtaanval had uitgevoerd op een moskee, die zou dienstdoen als commandocentrum van Hamas.

Lees meer »

Sabine (49) is gepassioneerd door alternatieve relaxatietherapieën: “Mensen innerlijke rust brengen”

Wie interesse heeft in alternatieve relaxatietherapieën, kan sinds kort terecht bij Heart & Soulflow in de Hekkestraat in Wingene. Initiatiefneemster is Sabine Ameloot (49), orthopedagoge van opleiding, maar al vele jaren gepassioneerd door allerlei ontspanningstechnieken. “Ik mediteer dagelijks al vijftien jaar en ik kan gerust zeggen dat ik een ander mens geworden ben”, zegt Sabine. “Meditatie is een langzaam proces,

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen tegen Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »