Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.

Er werd in de vorige bestuursperiode al een verbod op doorgaand vrachtverkeer in de Stationstraat en de Sint-Michielstraat ingevoerd, maar langs de as die van oost naar west loopt, dus langs het beruchte kruispunt van de Vierhoek (en verschillende scholen), bleven er wel altijd vrachtwagens dwars door Tielt rijden. Bij gebrek aan een alternatieve route leek dat probleem lange tijd moeilijk op te lossen. Maar daar komt verandering in. In overleg met fusiepartner Meulebeke wordt straks de recent heropende Gentstraat ingeschakeld als alternatief. Voor het zover is, wil Meulebeke echter eerst nieuwe verkeerslichten aan het zwarte kruispunt met de Randweg en de Nijverheidsstraat in gebruik nemen. “Het Agentschap Wegen en Verkeer start daar met de werken op 9 september”, weet mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V). “Tegen eind oktober zou het kruispunt af moeten zijn en vanaf november kunnen we het doorgaand vrachtverkeer (het gaat om een tonnagebeperking vanaf 3,5 ton, red.) effectief weren uit de volledige stadskern.”

Tijdelijke oplossing

De oppositie keurde het voorstel unaniem mee goed. “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten. Al zal het belangrijk zijn om bedrijven en ondernemers tijdig en correct te informeren”, aldus Simon Bekaert (Vooruit).

Hij zette de kwestie in deze bestuursperiode liefst vijf keer op de agenda van de raad. “We mogen niet vergeten dat dit een tijdelijke oplossing blijft”, vulde Veerle Vervaeke (Open Vld/N-VA) aan. “De enige echte oplossing blijft de zuidwestelijke tangent, zodat we ook Meulebeke kunnen ontlasten.”

Byttebier deelde de mening van beide raadsleden. “Er zal inderdaad gecommuniceerd worden naar de bedrijven, terwijl we blijven ijveren voor de vervollediging van de ring. Een haalbaarheidsstudie daarvoor is besteld. Al ben ik er nu vooral blij om dat we er met deze ploeg in deze legislatuur in geslaagd zijn om eindelijk het zwaar doorgaand verkeer te bannen uit onze kern. Zeker met het oog op onze vele scholen.” (SV)

The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De winningoal op Zwevegem was er een om in te kaderen”: Siegurd Defoirdt zorgt tegen ex-ploeg voor eerste zege FC Marke

FC Marke zorgde vorige zaterdag in eerste provinciale voor de stunt van de dag door het ongeslagen Zwevegem in eigen huis te vloeren. Siegurd Defoirdt gaf zijn ex-ploeg in de slotminuten het genadeschot. “Natuurlijk hebben we daarna een feestje gebouwd. Tenslotte was het onze eerste zege van het seizoen en dan nog op het veld van mijn ex-ploeg”, lacht de

Lees meer »

Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven”

Lijsttrekker van Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont werd slachtoffer van ernstig vandalisme aan haar affiches in Otegem. Ze diende een klacht in bij de politie.
The post Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kritiek op nieuwe prijsverlaging van spaghetti in Leuvens studentenrestaurant Alma: “Niet meest voedzame gerecht”

Er komt kritiek op de nieuwe prijsverlaging voor een spaghetti bolognese in het Leuvense studentenrestaurant Alma. Een beslissing die de studenten wel kunnen smaken, maar volgens voedingsdeskundigen niet zo gezond is. "Als je gewoon witte slierten koopt en je doet daar een schepje rode saus op, dan is dat niet het meest voedzame gerecht", zegt Michaël Sels, hoofddiëtist van het

Lees meer »

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »

“Die agente heeft heel fout gehandeld en zou best meteen stoppen met haar job”: zus van psychotische man die werd doodgeschoten door politie spreekt voor het eerst

“Mijn liefste broer, die altijd voor iedereen klaarstond, is niet meer. De politie heeft hem gedood toen hij tijdens een psychoseaanval gebeld had om hulp te krijgen. Dit had nooit mogen gebeuren.” Voor het eerst sinds de feiten treedt de familie van Peter Goeman, bij monde van zijn zus, naar buiten.

Lees meer »

Ahmad Douba (25) uit Kortrijk over zijn deelname aan ‘Eerste Keus’: “Ik wil het negatieve beeld rond migratie ontkrachten”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakten Fien Germijns en Pieterjan De Smedt een tweede seizoen van Eerste Keus. In het format moeten politici zich verantwoorden voor 50 kritische jongeren. De politicus zit midden in een cirkel omringd door 50 jongeren. Ahmad Douba uit Kortrijk was een van de jongeren die de kans kreeg om een vraag te stellen.

Lees meer »

Opnieuw waarschuwing voor ‘recovery room’-fraude: slachtoffers beleggingsfraude krijgen ‘hulp aangeboden’ van onbekenden

De financiële waakhond FSMA waarschuwt de bevolking opnieuw voor zogenaamde “recovery room”-fraude, waarbij oplichters slachtoffers van beleggingsfraude nog eens in de val lokken door zogezegd hulp te bieden. Soms stellen ze zelf hun diensten voor, maar het gebeurt ook dat slachtoffers via eigen opzoekingen in contact komen met de fraudeurs.

Lees meer »