Kroonprinses Elisabeth (22) studeert eind juli af aan Universiteit van Oxford

Prinses Elisabeth heeft haar driejarige bachelor officieel afgerond en mag op 23 juli afstuderen aan de Universiteit van Oxford in Engeland.

 

Meer krantenkoppen in België

Israël bombardeert belangrijke grensovergang tussen Libanon en Syrië – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Inwoners van Libanese stad en omliggende dorpen moeten onmiddellijk evacueren: “Operatie van Israëlisch leger op til”

Het Israëlische leger roept inwoners van de Libanese stad Nabatieh en twintig omliggende dorpen op om onmiddellijk te evacueren. Het Israëlische leger staat op het punt om opnieuw een operatie tegen Hezbollah uit te voeren. De dodentol van de aanval op een hulpverlenerspost van Hezbollah in het centrum van Beiroet is intussen opgelopen tot negen. Toen oorlogsjournalist Robin Ramaekers en

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »

Vliegerboom krijgt zilveren medaille ‘Verkeer op School’: Praktijkgerichte aanpak verkeerslessen bekroond

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloont de Veurnse vrije basisscholen De Droomvlieger en Vliegerboom met een zilveren ‘Verkeer op School’-medaille om hun inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.
The post Vliegerboom krijgt zilveren medaille ‘Verkeer op School’: Praktijkgerichte aanpak verkeerslessen bekroond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Steeno mag eindelijk deelnemen aan ‘Liefde voor muziek’: “Hier zit ik al 11 jaar op te wachten”

Luc Steeno (60) verkent de muziek van Hooverphonic, en andersom. Het elfde seizoen van ‘Liefde voor muziek’, dat in het voorjaar van 2025 op VTM wordt uitgezonden, belooft opnieuw unieke muzikale combinaties. Hoe gaat het nu met Luc Steeno, één van de eerste artiesten van ‘Tien om te zien’, die tegenwoordig minder in de schijnwerpers staat? En is hij jaloers

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »