Bpost verkoopt cryptopostzegel: “Nieuwe manier van verzamelen”

Bpost gaat eind oktober voor het eerst een cryptopostzegel verkopen. Het gaat om een samenwerking met de Oostenrijkse, Nederlandse en Luxemburgse postbedrijven, die eerder al dergelijke cryptozegels uitgaven.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal verkeersdoden daalt met meer dan 10 procent, grootste daling op autosnelweg door “toenemende filedruk”

Het aantal verkeerdoden in ons land is in de eerste 6 maanden van dit jaar gedaald met 12 procent, tegenover het aantal doden tijdens diezelfde periode in 2023. Dat blijkt uit de verkeersveiligheidsbarometer van verkeersinstituut Vias. In totaal vielen er 28 doden minder. Vooral op de autosnelweg zijn er minder dodelijke slachtoffers. Dat komt door de toenemende filedruk in Vlaanderen

Lees meer »

Danny Geldof staat al decennialang op de planken: “De stress gaat weg eens ik mijn eerste zin zeg”

Dertig jaar speelde Danny Geldof in de Ieperse Revue. ‘Tjeppen de Stotteraore’ werd het typetje waarmee hij nog steeds aangesproken wordt in de straten van Ieper. Nu staat hij op de planken met Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen. “Volkstoneel speel je zoals je thuis spreekt in de keuken”, vertelt Danny.
The post Danny Geldof staat al decennialang op de

Lees meer »

Inwoners uit Denderstreek uiten bezorgdheden over verkiezingen in ‘verkiezingscafés’: vooral over mobiliteit en bereikbaarheid

Wie in de Denderstreek woont, kan sinds vorige week bijna elke dag terecht in een verkiezingscafé, een gespreksavond zonder politici, waar ze al hun bedenkingen over de verkiezingen met elkaar kunnen delen. Het initiatief komt van een vzw die cursussen geeft over politiek en democratie. Uit hun vaststellingen blijkt dat niet de toenemende polarisatie het vaakst aan bod komen, maar

Lees meer »

Franse huurmoordenaar van amper 14 jaar opgepakt

Het Franse gerecht heeft een 14-jarige opgepakt voor een huurmoord gepleegd in Marseille. Opdrachtgever was een gevangene uit Aix-Luynes. “We weten dat criminele organisaties steeds vaker jongeren inschakelen om ‘hun vuile werkjes op te knappen’. Maar dit is ongezien jong om tegen betaling een moord te plegen”, zegt het gerecht.

Lees meer »

Risico op stormschade aan de kust door rukwinden: nummer 1722 geactiveerd

Het KMI heeft voor vanavond en morgen code geel afgekondigd voor rukwinden aan de kust. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom ook het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Bij mogelijk levensbedreigende situaties kan er gebeld worden naar het noodnummer 112.

Lees meer »

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start

Eerstdaags starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidingen voor de heraanleg van de Sint-Bertinusstraat in Poperinge. Dat werd bekendgemaakt tijdens de gemeenteraad van maandagavond.
The post Voorbereidende werken Sint-Bertinusstraat gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christoff koestert geschenk van de paus: “Ik bewaar het in mijn kluis en later gaat het naar mijn petekind”

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »

Strenge scores van Viktor in ‘Komen eten’ zorgen voor nare nasmaak bij de Verhulstjes: “Dit doe je toch niet bij familie”

Dat Viktor Verhulst zijn rol als jurylid in ‘Komen eten’ serieus nam, was duidelijk. In tegenstelling tot Marie, Gert en Ellen, was hij spaarzaam met tienen. Zo gaf hij Ellen slechts een zes voor sfeer en gezelligheid, en ook Marie’s kookkunsten kwamen net aan een voldoende. En die ‘slechte’ punten blijven ten huize Verhulst ook nu nog nazinderen. “Dat doe

Lees meer »