Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.

Burgemeester Liefooghe zegt dat hij daarmee niet kan lachen: “Het is heel eenvoudig”, aldus Gerard Liefooghe. “Als je de parkeerplek inneemt, neem dan ook de handicap over. Enkel mindervalide mensen mogen er staan en dat geldt voor week- en weekenddagen. Ik zal opdracht geven aan de wijkagent om hierop controle uit te oefenen.”

The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun ouders echt willen”

Er komt een nieuw speelplein aan de Bamburgstraat, maar hoe moet dat eruitzien? Die vraag stond centraal tijdens een bijzonder participatiemoment. Onder leiding van de participatieambtenaar en de jeugddienst kregen buurtbewoners de kans om mee te denken over het ontwerp van het speelpleintje.
The post Nieuw speelplein op de Bamburgsite, buurt denkt mee: “Ontdekken wat de kinderen en hun

Lees meer »

Ze slaan tegelijk toe in Gaza, Libanon en Jemen: hoe sterk in het Israëlische leger echt? “Het is een fenomenale vechtmachine”

Het Israëlische leger voerde gisteren raketaanvallen uit op havens en elektriciteitscentrales in Jemen. Tegelijk bombardeert het Gaza en Beiroet en zou het een grondoffensief in Libanon voorbereiden. De armslag van de Israeli Defence Force (IDF) lijkt eindeloos. Maar is dat wel zo? Hoe sterk is het Israëlische leger echt? Expert krijgskunde Roger Housen: “Eén land maakt dit allemaal mogelijk.”

Lees meer »

Vlaamse regering wil apart stroomcontract voor laadpaal of warmtepomp: hoe werkt dat precies? En waar zit jouw voordeel?

De nieuwe Vlaamse regering wil dat gezinnen meerdere stroomcontracten kunnen afsluiten. Zo moet het mogelijk worden voor hetzelfde aansluitpunt zowel een apart stroomcontract voor de autolaadpaal als een voor de warmtepomp af te sluiten. Hoeveel bespaar je daarmee? En moet je dan extra elektriciteitsmeters laten installeren? Energie-expert Alex Polfliet legt uit hoe dat nieuwe systeem in zijn werk zou gaan.

Lees meer »

Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner thuis is: “Rookmelders zijn echt belangrijk”

De brandweer van Torhout lanceert een vernieuwde oproep om rookmelders in huizen te hangen. Dat nadat in een woning ’s middags een keukenbrand ontstond, terwijl de bewoner thuis was, maar de brand zelf niet opmerkte. “Rookmelders kunnen in elke situatie, en zeker in deze, een verschil maken”, zegt brandweerluitenant Alain Crombez.
The post Keukenbrand opgemerkt door buur terwijl bewoner

Lees meer »

“Antwerpse stedelijke diensten mogen niet enkel digitaal bereikbaar zijn”: SAAMO roept op om niemand uit te sluiten

De sociale organisatie SAAMO heeft in Borgerhout 1.000 brieven overhandigd aan de districtsburgemeester om aandacht te vragen voor digitale uitsluiting. Er werd ook een ‘digitale muur’ van kartonnen dozen gesloopt om het gesprek op gang te brengen over de digitalisering van de stedelijke dienstverlening. "Voor veel mensen is online een afspraak maken al een grote drempel", zegt Rita Van de

Lees meer »