Camerabeelden tonen geboorte van girafje in ZOO Planckendael: “Lang afgeteld naar dit emotionele moment”

Heugelijk nieuws uit Zoo Planckendael in Muizen bij Mechelen. Op dinsdag 2 juli werd er een babygirafje geboren, een kordofangiraf die kritiek bedreigd is. En zo houdt de geboortegolf in het dierenpark niet op, na ook al nieuw leven bij onder andere de kamelen en moormaki’s eerder dit jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Duurdere dienstencheques en geen godsdienstvakken meer, maar wel meer geld voor kinderopvang: Vlaamse regering stelt budgettaire plannen voor

De nieuwe Vlaamse regering geeft in totaal 3,668 miljard euro uit aan nieuw beleid. Dat komt onder meer de kinderopvang, De Lijn en de personen met een handicap ten goede. Daarnaast moet er bespaard worden. Zo komt er een wegenvignet, verdwijnen de afzonderlijke godsdienstvakken op school en gaat de prijs van de dienstencheques omhoog. Dat heeft Vlaams minister van Begroting

Lees meer »

André en Jeanine zijn 65 jaar getrouwd

André D’Haene (89) en Jeanine Provost (90) vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Jeanine, geboren in Nieuwpoort op 24 september 1934, en André, geboren in Ieper op 18 september 1935, ontmoetten elkaar in Sint-Idesbald. 65 jaar geleden, op 19 september 1959, gaven ze elkaar het jawoord in Nieuwpoort. Samen bouwden zij een leven op vol mooie herinneringen:
The post André en

Lees meer »

“Ik moest hem zowat elke ochtend uit zijn bed trékken”: zonder zijn vrouw was Cercle-keeper Warleson nu fabrieksarbeider in Brazilië

In de competitie is het harken, maar Cercle Brugge staat donderdag wel in de groepsfase van de Conference League. Het rekent daarin vooral op zijn doelman Warleson, het hele seizoen al uitblinker. Zijn vrouw Grasieli rekent dan weer op God. Zoals zij elke dag heeft gebeden dat haar man na járen ellende toch profvoetballer zou worden. En voor zijn gezin

Lees meer »

KIJK – Emma Meesseman ziet Europese Supercup wegens supportersrellen uitgesteld worden

De Europese Supercup in het vrouwenbasketbal tussen het Besiktas van Julie Allemand en het Fenerbahçe van Emma Meesseman moest woensdag wegens wangedrag van de Turkse supporters uitgesteld worden. De Europese basketfederatie meldde dat de wedstrijd donderdag om 16 uur (15 uur Belgische tijd) zonder publiek gespeeld zal worden.
The post KIJK – Emma Meesseman ziet Europese Supercup wegens supportersrellen

Lees meer »

Ook Koksijde-Dorp heeft nu een omnisportkooi

Koksijde-Dorp heeft er een nieuwe sportieve troef bij. Na de omnisportkooi aan sportpark Hazebeek in Oostduinkerke is er nu ook een multifunctionele sportkooi in Koksijde-Dorp, tegenover het speelplein bij het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker.
The post Ook Koksijde-Dorp heeft nu een omnisportkooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Panne lanceert unieke sensibiliseringscampagne voor meer wederzijds respect in het verkeer

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een unieke en innovatieve sensibiliseringscampagne rond verkeer onder de veelzeggende naam ‘Ik zwaai naar jou’. De campagne maakt deel uit van het bredere verkeersveiligheidsplan Project V4, en is bedoeld om het wederzijdse respect tussen alle weggebruikers te bevorderen, met een speciale focus op kinderen in het lager onderwijs.
The post De

Lees meer »

Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder”

Deze week opende de burgemeester de vernieuwde Waregemstraat. “Midden juli ging deze grondig aangepakte straat terug open voor alle verkeer. Daarom heffen we met plezier vanuit de gemeente het glas met jullie, de inwoners”, klonk het bij burgemeester Gino Devogelaere (Samenéén).
The post Feestelijke opening Waregemstraat: “Het daveren is gedaan en de geluidsoverlast is minder” appeared first on KW.be.

Lees meer »