Oostrozebeke en Curando breiden zorgaanbod voor senioren uit met nieuw lokaal dienstencentrum, centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen

Oostrozebeke en zorggroep Curando slaan de handen in elkaar om het zorgaanbod voor senioren in de regio te versterken en hen langer thuis te laten wonen. Op de site van wzc Rozenberg komen een nieuw lokaal dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en 20 assistentiewoningen. Het totale bouwproject, inclusief renovatie van de resterende woningen, wordt geraamd op 7,6 miljoen euro. De ingebruikname is gepland in oktober 2026.

De gemeente Oostrozebeke streeft ernaar om laagdrempelige zorgoplossingen te bieden aan senioren, zodat ze langer in hun eigen huis en vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. In 2020 startte de gemeente haar zoektocht naar een partner voor de realisatie en het beheer van een lokaal dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen. Het bestuur en OCMW vonden in Curando een geschikte partner.

“We zijn blij om samen met Oostrozebeke dit project te mogen realiseren. Het toont onze gezamenlijke visie om mensen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te laten wonen met de best mogelijke zorgondersteuning”, zegt Heidi Van Doorne, directeur woonzorgzone Midden van vzw Curando.

Rozenberg

Naast het woonzorgcentrum Rozenberg komt, in de vorm van een roos, een lokaal dienstencentrum en een centrum voor dagverzorging. In het dagcentrum kunnen bezoekers terecht voor opvang en begeleiding gedurende de dag. Het lokaal dienstencentrum zal fungeren als een sociale ontmoetingsplaats waar buurtbewoners kunnen deelnemen aan recreatieve activiteiten, een warme maaltijd kunnen nuttigen en ondersteuning kunnen vinden. Het centrum zal ook vergaderfaciliteiten bieden voor lokale verenigingen. Met de bouw van dit nieuwe centrum verhuist het huidige lokale dienstencentrum Tjuf naar de woonzorgsite. Tot zolang blijft het lokaal dienstencentrum in het gemeenschapscentrum Tjuf.

“Oostrozebeke wil een warme gemeente zijn, met zorg in de buurt”

Boven het dienstencentrum komen 20 assistentiewoningen. Deze woningen bieden 65-plussers de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen met de nodige ondersteuning. Bewoners kunnen rekenen op de thuiszorgondersteunende diensten van Curando. Ook de bestaande seniorenwoningen zullen een grondige renovatie ondergaan. Deze woningen kunnen aangeboden worden aan senioren en personen met een beperking. De lopende huurcontracten blijven van kracht onder de bestaande voorwaarden. Om verkeershinder te vermijden, zullen er op de site ook extra parkeerplaatsen voorzien worden.

Door de uitbreiding van het dienstenaanbod zal de site Rozenberg een nieuwe dynamiek krijgen. “Het lokaal dienstencentrum, het centrum voor dagverzorging en de woningen creëren een laagdrempelige en geïntegreerde zorgomgeving, die de zelfstandigheid en het welzijn van senioren zal bevorderen.”

Oktober 2026

Binnenkort wordt de vergunningsaanvraag ingediend. De ingebruikname is voorzien in oktober 2026. Het kostenplaatje voor het totale project bedraagt 7,6 miljoen euro. “Oostrozebeke wil een warme gemeente zijn, die zorgt voor zorg in de buurt. Met deze uitbreiding zetten we een nieuwe stap in de verbetering van onze lokale (zorg)voorzieningen. Samen met Curando bouwen we aan een zorgzame en toegankelijke toekomst voor onze inwoners, en in het bijzonder voor onze senioren”, besluit Luc Derudder, burgemeester van Oostrozebeke.

The post Oostrozebeke en Curando breiden zorgaanbod voor senioren uit met nieuw lokaal dienstencentrum, centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Honderden kinderen voeren actie voor verkeersveiligheid in Antwerpse wijk Kiel: “Worden hier regelmatig bijna aangereden”

Op het Kiel in Antwerpen hebben honderden kinderen actie gevoerd om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk. De kinderen, hun ouders en leerkrachten willen ook meer kwalitatieve open ruimte om buiten te spelen. "De infrastructuur is hier volledig op de auto gericht", zegt Bavo Wouters, woordvoerder van burgerbeweging Mobiel Kiel, die de actie organiseerde.

Lees meer »

Inwoners van Libanese stad en omliggende dorpen moeten onmiddellijk evacueren: “Operatie van Israëlisch leger op til”

Het Israëlische leger roept inwoners van de Libanese stad Nabatieh en twintig omliggende dorpen op om onmiddellijk te evacueren. Het Israëlische leger staat op het punt om opnieuw een operatie tegen Hezbollah uit te voeren. De dodentol van de aanval op een hulpverlenerspost van Hezbollah in het centrum van Beiroet is intussen opgelopen tot negen. Toen oorlogsjournalist Robin Ramaekers en

Lees meer »

Walz en Vance houden civiel debat zonder knock-out

Anders dan in het debat tussen de presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris, hielden hun running mates J.D. Vance en Tim Walz af en toe een ernstige beleidsdiscussie. Daarin was de geroutineerde Republikein duidelijk meer op zijn gemak dan zijn Democratische tegenstrever. “Ik kan soms een oen zijn.”

Lees meer »

Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets”

Hij is al jaren een beloftevolle motorcrosser en ook dit jaar maakt hij het helemaal waar: Tallon Dekeyser (12) werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen bij de Nieuwelingen ’85.
The post Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier ultra’s Anderlecht voor rechtbank in Spanje, onbegrip bij Sociedad voor Fredberg en co

Ophef in de tribunes tijdens Real Sociedad-Anderlecht. Supporters van paars-wit gooiden enkele stoeltjes richting Spaanse fans in het vak onder hen. De match lag even stil. In totaal zijn vijf supporters van paars-wit opgepakt en de club kwam ook met excuses. “Dit gedrag heeft absoluut geen plaats in het voetbal.” Tot onbegrip van Sociedad gingen CEO Sports Jesper Fredberg, coach

Lees meer »

Elektrische wagens maken zondagsrijders van ons (en dat is goed nieuws): “Je ziet zelden een Tesla die 160 km per uur rijdt”

“Vroeger flitsten ze me soms met 200 km per uur. Nu rijd ik op het eerste vak, tussen de vrachtwagens, met cruisecontrol op 100 km per uur.” Hans D’Hondt (53) bezit al een tijdje een elektrische wagen, net als steeds meer Belgen. En dat heeft een effect op onze rijstijl, zegt verkeersinstituut Vias. Wat dan weer concrete gevolgen lijkt te

Lees meer »

Buurtbewoners naar Raad van State omdat ze wél een nieuw Jan Breydelstadion willen: “Het is hoog tijd om ook onze stem te laten horen”

“We waren het beu dat de buurt in de persartikels altijd als tegenstander werd afgeschilderd.” Maar liefst 191 buurtbewoners van verschillende adressen trekken samen naar de Raad van State om de bouw van een nieuw voetbalstadion op de site van Olympia in Sint-Andries te versnellen. Dat dossier loopt immers al een hele tijd vertraging op omdat andere inwoners telkens opnieuw

Lees meer »

“We gaan efficiënter met de kansen moeten omspringen”: SV Gullegem moet dringend puntenpakken

FC Gullegem slikte vorige speeldag aan huis tegen hekkensluiter Lebbeke de derde nederlaag op rij. Zondag wacht een moeilijke verplaatsing naar Westhoek. “We gaan efficiënter met de kansen moeten omspringen”, hoopt T1 Stefaan Deloose.
The post “We gaan efficiënter met de kansen moeten omspringen”: SV Gullegem moet dringend puntenpakken appeared first on KW.be.

Lees meer »