Paus sluit Belgisch bezoek af met misviering in Koning Boudewijnstadion

Paus Franciscus sluit op 29 september zijn bezoek aan België af met een misviering in het Koning Boudewijnstadion. Wie de mis wil bijwonen, moet zich wel op voorhand inschrijven. Dat meldt de Bisschoppenconferentie vrijdag in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

De Roosevrienden vieren hun kampioenen van het seizoen

Ook bij de Ardooise duivenmaatschappij De Roosevrienden, gehuisvest in lokaal ’t Rozeke, was men aan de jaarlijkse kampioenenviering toe na een druk seizoen. Alvorens de diverse kampioenen te huldigen blikte voorzitter Dirk Icket even terug op het voorbije seizoen. “Het werd opnieuw een moeilijk jaar met veel uitgestelde vluchten wegens het slechte weer. Er deden
The post De Roosevrienden

Lees meer »

En plots testen we massaal op covid: wat is er aan de hand?

Sinds vorige week zitten we opnieuw in een covidgolf en die is hoger en ingrijpender dan verwacht. De voorbije week steeg de vraag in apotheken naar 3.800 tests per werkdag. In september werden in totaal al 40.000 tests in apotheken verkocht, acht keer meer dan in coronaluwe maanden. Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt: “In de ziekenhuizen kan dat weer voor

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »

Na plotse exit bij ‘Thuis’ spreekt Lut Hannes voor het eerst: “De kostbare tijd die me nog rest, wil ik goed benutten”

Precies een jaar geleden nam Lut Hannes (70) in alle stilte afscheid van haar rol als Angèle in ‘Thuis’, na liefst 25 jaar. De actrice gooide haar leven volledig om en kocht een mobilhome om door Europa te reizen. Hoewel ze ook wil blijven acteren – zoals nu haar nieuwe rol als toiletdame in ‘Iedereen beroemd’ bewijst – legt ze

Lees meer »

Toch koers tijdens de kermis

Door het afhaken van De Sint-Ritatrappers zag het er naar uit dat er géén koers meer zou zijn tijdens Moerkerke Kermis. Gelukkig zetten Wouter Moeraert, Wim Goudesaboos en Frank Lehouck er toch nog hun schouders onder. “Met onder meer een tandemkoers willen we het ook wat ludiek maken en openstellen voor iedereen”, klinkt het.
The post Toch koers tijdens

Lees meer »

Drie jaar na zijn overlijden is Nicolas uit Rekkem nog steeds levend bij zijn vrienden: “Hij bracht mensen samen en doet dat nu nog steeds.”

Nicolas Dumortier uit Rekkem stierf in de nacht van 30 op 31 september 2021 bij een zwaar ongeval op de E403 in Roeselare. Drie jaar later zijn z’n vele vrienden hem zeker nog niet vergeten. Afgelopen weekend was een groep op Dumoweekend, deze week is er een herdenkingsbijeenkomst in zijn favoriet café Balthazar in Kortrijk. “En rond zijn verjaardag in

Lees meer »

Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van verloop in onze gemeenteraden

Bijna een kwart van de West-Vlaamse gemeenteraadsleden stopte de voorbije jaren vroegtijdig met politiek. Herwig Reynaert, professor lokale politiek (UGent), pleit voor een betere ondersteuning en betere verloning van de raadsleden. “We dreigen kwaliteitsvolle mensen te verliezen die zouden kunnen doorgroeien tot schepen of burgemeester.”
The post Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Burgemeester Gwendolyn Rutten niet bang voor afrekening na stoelendans tussen Aarschot en Brussel: “Voel me sterker dan 6 jaar geleden”

Voormalig Open VLD-voorzitter en burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten trekt zelfzeker naar de lokale verkiezingen. "Ik voel me vandaag sterker dan 6 jaar geleden", zegt ze tijdens een lokaal lijsttrekkersdebat. Eind 2023 keerde Rutten de nationale politiek de rug toe om zich volledig op het burgemeesterschap te werpen, maar een maand later trok ze alsnog terug naar Brussel als minister.

Lees meer »

Commotie over mobiele superflitspaal die volledige voetpad blokkeert in Deinze: “Het is wettelijk en we kunnen hem nergens anders zetten”

In Nevele, bij Deinze is er commotie ontstaan bij de inwoners over de plaats van een zogenaamde Lidar, een mobiele superflitspaal. Sinds eergisteren staat de flitspaal op een plaats waar die het volledige voetpad blokkeert. Op sociale media komt heel wat commentaar. Maar volgens de politie is het wettelijk niet verboden om de flitspaal op het voetpad te zetten, en

Lees meer »