Paus Franciscus sluit bezoek aan ons land af met misviering in Koning Boudewijnstadion en verklaart er Ana van Jezus zalig

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan ons land een eucharistieviering opdragen in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Die viering op zondag 29 september zal wereldwijd worden uitgezonden. Wie zich vanaf 19 augustus online registreert, kan een plaatsje bemachtigen. 

Meer krantenkoppen in België

Schutter vraagt vrijspraak voor zwaar verkeersongeval met voetganger maar krijgt zwaar tegenwind: “Een mensenleven is blijkbaar niets waard”

De 28-jarige man uit Otegem (Zwevegem) die het voorbije weekend verschillende keren vuurde op drie mannen, was eind 2021 ook betrokken bij een verkeersongeval waarbij een 35-jarige voetganger levensgevaarlijk gewond raakte. Zijn proces voor de politierechter in beroep maakte vandaag duidelijk dat Pol B. al 23 veroordelingen opliep en de schietpartij kaderde in een ripdeal in het drugsmilieu. “Een topgangster

Lees meer »

Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

In de Wervikstraat in Geluwe vond vrijdagavond een zware frontale botsing tussen twee personenauto’s plaats. S.B. (43) uit Geluwe kwam met zijn zware Ford Ranger uit de richting Geluwe en kwam ter hoogte van het GC Gilwe in botsing met een Mercedes A-klasse die uit de richting Wervik kwam.
The post Zware frontale botsing in de Wervikstraat in Geluwe

Lees meer »

Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk”

Op 11, 12 en 13 oktober is er kermis in Emelgem. En dat dankzij Joyce Naeyaert van café Mandeldaele die de oude traditie nieuw leven in blies. “Het is ook het verkiezingsweekend, we verwachten veel volk.”
The post Joyce van café Mandeldaele blaast Emelgem Kermis nieuw leven in: “Foorkramen op het plein voor de kerk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachte (52) in Franse verkrachtingszaak beweert dat echtgenoot van slachtoffer hem drogeerde: “Hij moet iets in mijn cola gedaan hebben”

Jean T. (52), een van de 51 verdachten in het ophefmakende verkrachtingsproces rond Gisèle Pélicot, beweert door Dominique Pélicot, de echtgenoot van de Française en spilfiguur in het hele verhaal, gedrogeerd te zijn. “Hij bood me een cola aan en vanaf dat moment weet ik niets meer”, verklaarde hij in de rechtszaal.

Lees meer »

Fenomenale Pogacar brengt aanval van 100 kilometer tot een goed eind en schrijft wielergeschiedenis, Evenepoel eindigt vijfde

Superlatieven schieten tekort. Een fenomenale Tadej Pogacar (26) heeft zich na een geweldig nummertje tot wereldkampioen gekroond. Op 100 kilometer van de finish gooide de Sloveen een bommetje op de Bergstrasse en Remco Evenepoel en co zagen hem niet meer terug. Ben O’Connor en Mathieu van der Poel werden respectievelijk tweede en derde. Evenepoel bolde als vijfde over de streep.

Lees meer »

De echo van 1994: de Antwerpse burgemeester tussen uitersten

Een week voor de verkiezingen lijken de resultaten van de radicale partijen de toekomst in Antwerpen te bepalen. Krijgen de Antwerpenaren een verderzetting van het huidige bestuur of een brede coalitie met de partijen die tussen de uitersten zitten? Of waagt iemand toch zijn kans om te besturen met een radicale partij? Hoe dan ook zal huidig burgemeester Bart De

Lees meer »