‘Premier Keir Starmer zal geen wittebroodsweken worden gegund’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

De Bruyne en Lukaku worden parttime Duivels

Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku vroegen en kregen het statuut van “parttime Duivel” waardoor ze dit kalenderjaar niet meer in actie hoeven te komen in de Nations League. Welk signaal sturen ze daarmee naar de spelersgroep?

Lees meer »

Tweede buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat

Voor de tweede keer organiseerde een comité een buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat, een zijstraat van de Albrecht Rodenbachstraat. Er waren 35 bewoners ingeschreven. Het buurtfeest begon met een aperitief, gevolgd door hamburgers op de barbecue. Een delegatie van het gemeentestuur kwam langs met de vlag van Goede Buur(t)straat. Het comité bestaat uit Manolito
The post Tweede buurtfeest

Lees meer »

Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor een boost

In de Kunstacademie Art’Iz in Izegem is het nieuwe keuzevak Studio Recording binnen de afdeling Jazz-Pop-Rock uit de startblokken geschoten. “Het keuzevak trekt niet alleen heel wat nieuwe songwriters aan, maar ook oud-leerlingen nemen de draad weer op”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.
The post Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor

Lees meer »

Buitenlandse Zaken plant hulp aan 100-tal Belgen om Libanon te ontvluchten – Stafchef Israëlisch leger: “We kunnen elke locatie in Midden-Oosten treffen”

De stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, belooft dat Israël zal reageren op de Iraanse raketaanval van dinsdag. Hij benadrukte dat de Israëlische strijdkrachten in staat zijn “elke locatie in het Midden-Oosten te bereiken en aan te vallen”. Het Israëlische leger viel Libanon maandag al binnen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

Biografie: Jo Brouns (CD&V) mag verlengingen spelen op Landbouw

Jo Brouns mag ook in de nieuwe Vlaamse regering minister van Landbouw blijven en krijgt er de bevoegdheid Omgeving bij, een sleutelpost als het gaat om stikstof en vergunningsprocedures. De 49-jarige politicus uit het Limburgse Kinrooi krijgt daarmee voor de CD&V een sleutelpost voor de komende jaren.

Lees meer »

Politie houdt grote controleactie aan grens met Frankrijk: van De Panne tot Doornik

Langs de Belgisch-Franse grens heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een grootschalige controleactie tegen grensoverschrijdende criminaliteit gehouden. Er namen naast de federale politie ook tien lokale politiezones deel. Ook aan de Franse kant van de grens waren er acties.
The post Politie houdt grote controleactie aan grens met Frankrijk: van De Panne tot Doornik appeared

Lees meer »

Verkoop van Sinutab maal zes (!) na aankondiging voorschriftplicht en oproep van Testaankoop om medicijn te verbieden

De dagverkoop van Sinutab is gestegen met een factor zes. Dat meldt farmagroothandel Febelco. Het populaire verkoudheidsmedicijn op basis van pseudo-efedrine wordt vanaf 1 november enkel nog op voorschrift verkocht. Testaankoop wil verder gaan: de organisatie vraagt een verbod op het medicijn wegens zeldzame, maar wel ernstige mogelijke bijwerkingen.

Lees meer »

Oproep | Voelt u zich als oudere werknemer nog thuis op de werkvloer?

“Langer gezond werken”: het klinkt goed, maar voor oudere werknemers vallen die laatste jaren voor het pensioen niet altijd mee, zeker nu ze langer moeten werken. Misschien herkent u dat? Ervaart u weinig respect voor uw bagage? Investeert uw chef niet meer in uw ontwikkeling, is er weinig waardering voor wat u doet? Bent u het slachtoffer van vooroordelen? De

Lees meer »