Stamelende Biden verliest Disney-erfgenaam als belangrijke donateur

De Amerikaanse president Joe Biden heeft opnieuw een slechte beurt gemaakt. Zowel in een toespraak ter ere van de nationale feestdag als in twee radio-interviews kwam Biden moeilijk uit zijn woorden. Abigail Disney, lid van de familie achter het entertainmentimperium, heeft zich intussen teruggetrokken als donateur.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V beweert dat Middelkerke Nieuwpoort wil inlijven, burgemeester Dedecker ontkent in alle talen

De politieke spanningen aan de Vlaamse kust nemen toe nu geruchten circuleren dat Middelkerke mogelijk een fusie overweegt met buurgemeente Nieuwpoort om de immense schuldenlast te verlichten. Middelkerke, sinds 2023 de gemeente met de hoogste schuld per inwoner in Vlaanderen. Jean-Marie Dedecker ontkent in alle talen. “Een fusie zal over mijn lijk gaan”, klinkt het.
The post CD&V beweert

Lees meer »

Van der Poel: “Dit WK is een doel op zich”, zo pakt organisatie gevaarlijk punt op parcours aan na kritiek Kopecky

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gaan enkele grote Belgische namen van start om 12 uur. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan

Lees meer »

Nu de verkiezingen eraan komen: in welke gemeenten betaal je de meeste belastingen en waar het minst? “Gemeenten met rijke burgers heffen vaak laagste percentages”

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dan prediken kandidaten traditioneel belastingverlagingen, of is er toch de belofte dat er geen verhoging komt. Maar wat is er uiteindelijk van de vorige beloften geworden? HLN-geldexpert Stijn Baert (UGent) dook in de cijfers. “Slechts in zes Vlaamse gemeenten wordt uw woning nu minder zwaar belast dan in 2018. In 61 gemeenten ging

Lees meer »

Franse huurmoordenaar van amper 14 jaar opgepakt

Het Franse gerecht heeft een 14-jarige opgepakt voor een huurmoord gepleegd in Marseille. Opdrachtgever was een gevangene uit Aix-Luynes. “We weten dat criminele organisaties steeds vaker jongeren inschakelen om ‘hun vuile werkjes op te knappen’. Maar dit is ongezien jong om tegen betaling een moord te plegen”, zegt het gerecht.

Lees meer »

Portland-zanger Jente Pironet tovert ‘Don’t stop believin” om tot Warmste Week-themalied: “Blijf altijd geloven”

Jente Pironet, de zanger van Portland, heeft speciaal voor De Warmste Week een intieme cover gemaakt van ‘Don’t stop believin” van Journey. In tijden van eenzaamheid is het belangrijk om te blijven geloven in jezelf, zet Pironet met zijn cover het jaarthema van de solidariteitsactie kracht bij. "Want eenzaamheid zit in elke hoek", vertelt hij bij MNM.

Lees meer »

Zijn er wél getuigen? “Minstens één renster reed tijdens WK bij Muriel Furrer toen ze noodlottige val maakte”

Volgens de Zwitserse krant ‘Blick’, al dagen toonaangevend rond het tragische nieuws, was er wel degelijk minstens één getuige die Muriel Furrer (18) een afwijkend manoeuvre zag maken voor haar noodlottige val in de juniorenkoers op het WK wielrennen. De krant nam contact op met de federaties en kreeg bevestigd: Furrer reed niet alleen. Worden de omstandigheden zo ietwat opgehelderd?

Lees meer »