Alpaca-fokkerij in Ruiselede levert topkwaliteit wol en leuke uitjes: “Alpaca’s brengen ons tot rust”

Ze kunnen je charmeren door hun wollige vacht, hun ranke hals en hun puppy-ogen. En dat deden ze ook met het echtpaar Patrick De Bel en Nele Luyssen. Vandaag telt de Sunset Alpaca-hoeve al 38 stuks en ontvangen ze meer dan duizend bezoekers per jaar. “We proberen een leuke link te leggen tussen natuur, mens en dier”, zegt het echtpaar.

In de weidse landschappen van West-Vlaanderen zijn kuddes koeien, schapen en paarden de normaalste zaak van de wereld. Maar een groep alpaca’s? Dat blijft ongewoon. “We hebben ons ook in de materie moeten verdiepen”, legt Patrick uit. “Stage gelopen bij een alpaca-fokkerij, ons aangesloten bij de Alpaca Association Benelux, weides aangepast, stallingen voorzien. En zo is onze hobby een echte passie geworden.”

Wat is eigenlijk het verschil tussen een lama en een alpaca, willen we meteen weten. “Een lama is veel groter, beschikt niet over een goede kwaliteit wol en heeft kromme, lelijke oren”, legt Patrick uit. Het is duidelijk voor welk dier hij een boontje heeft. “Alpaca’s brengen ons tot rust”, vertelt Nele en dat was meteen de aanleiding, om wandeltochten met alpaca’s te organiseren. Een wandeling van zo’n anderhalf uur zorgt voor een zeer ontspannen ervaring. De formule heeft succes, de feedback van bezoekers is zeer positief. “Elke alpaca heeft zijn eigen karakter”, vertelt Nele. “Je hebt speelvogels, pittigaards, leiders, volgers en koppigaards. Instinctief kunnen we alpaca’s matchen met een bepaald type bezoeker. En dat klopt meestal. Zo proberen we de beleving telkens beter en beter te maken. Patrick heeft net een stal van 400 vierkante meter gebouwd, met een bezoekersruimte. Zo kunnen we bezoekers veel beter ontvangen.”

Zachte wol

Ondertussen verbeteren Patrick en Nele jaar na jaar de kwaliteit van de wol door foktechnieken en genetica. “Alpaca-wol is heerlijk zacht en ideaal voor mutsen, truien en sjaals”, zegt Nele. “Maar ook in een dekbed is het lekker om te slapen en meteen warm.” Wij zijn alleszins verkocht.

De Sunset Alpaca-hoeve is gevestigd in de Krommekeerstraat 2 in Ruiselede (Doomkerke). Bezoek enkel via afspraak op 0478 337 922 (Patrick) of 0499 195 375 (Nele).

The post Alpaca-fokkerij in Ruiselede levert topkwaliteit wol en leuke uitjes: “Alpaca’s brengen ons tot rust” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE WESTERLO-BEERSCHOT (20u45). Opnieuw amok, of houden de bezoekende fans zich dit keer rustig?

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vanavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »

Enthousiaste dj’s tijdens Prettige Pretfuif van KLJ

Op zaterdag 12 oktober organiseert KLJ Moorslede de jaarlijkse Prettige Pretfuif. De loods Deryckere – D’Hondt langs de Gentsestraat in Moorslede wordt omgetoverd tot een echte fuiflocatie.
The post Enthousiaste dj’s tijdens Prettige Pretfuif van KLJ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

Bijna 200 buren van Club Brugge pleiten bij Raad van State vóór nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachte hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 190 anderen naar de Raad van State

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

In 2022 zijn 7.300 fietsers na een ongeval in het ziekenhuis beland. Dat zijn er 10 procent meer dan in 2016. Dat meldt het verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van Belgische ziekenhuizen. Zestig procent van alle ernstig gewonde e-steppers die in het ziekenhuis belanden na een ongeval, lopen een hoofdletsel op. Traumachirurgen riepen al eerder samen met Vias op

Lees meer »

België zendt zijn hooligans uit

Belgische hooligans bouwen in Europa snel een kwalijke reputatie op. Aanbevelingen tegen die spiraal van geweld bestaan al jarenlang, maar niemand neemt de moeite ze radicaal en zonder voorbehoud door te voeren

Lees meer »

Was het pausbezoek wel zo’n succes als het leek?

De paus maakte een goede beurt tijdens zijn bezoek aan ons land, vooral in zijn veroordeling van het misbruik. Maar daarmee is het vertrouwen in de Belgische kerk nog niet hersteld. De bisschoppen hebben huiswerk gekregen. De vraag is nog maar of ze de beloften van de paus kunnen waarmaken.

Lees meer »

Moeilijk seizoensdebuut voor Volley De Haan: “Het is knokken voor elk punt”

Ook in de derde wedstrijd van het seizoen zijn de dames van Volley De Haan er niet in geslaagd om punten te rapen. Vorig weekend was zelfs het puntenloze Divo Ingelmunster B een maatje te groot voor de kustdames. Secretaris en ploegverantwoordelijke Koen Desendere (59) beseft ten volle dat het een heel moeilijk seizoen wordt.
The post Moeilijk seizoensdebuut

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet veilig geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Eindhoven. Ze konden vandaag terugkeren naar huis vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanuit Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »

Gerepatrieerde Belgen getuigen over evacuatie uit Libanon: “Moeilijke beslissing, maar het wordt er elke dag gevaarlijker” 

De Belgen die gisteren uit Libanon geëvacueerd zijn, vertellen dat de situatie er niet langer houdbaar was. Ze zijn dankbaar om terug in België te zijn, maar denken ook aan hun familie en kennissen die nog in gevaar verkeren. Later vandaag worden er volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) opnieuw een 50-tal landgenoten gerepatrieerd.

Lees meer »