Zo exclusief dat het zelfs niet op de website staat: wij bezochten de luxueuze Mansion op Rock Werchter

Geen gesjouw door de modder om in een krappe en kille tent te slapen. Nee, op de Rock Village van Rock Werchter verblijf je in alle weelde. En de luxueuze festivalcamping pakt dit jaar uit met zijn meest exclusieve verblijf ooit: de Mansion. Zo exclusief dat het zelfs niet op de website staat. Uw reporter kreeg alvast een rondleiding. “Als je terugkomt van de wei, kan je ontspannen en naar een Gustav Klimt staren.” 

Meer krantenkoppen in België

Wordt X.M. in beroep toch nog veroordeeld voor ongeval waarbij Kayleigh (14) om het leven kwam? “Het is plausibel dat iemand moedwillig een pv achterwege heeft gehouden”

Het is ondertussen al meer dan vijf jaar geleden dat de 14-jarige Kayleigh uit Asse om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Nieuwerkerken. De vermeende bestuurder X.M. werd in 2023 vrijgesproken. Plots dook er echter een nieuw verhoor op in het dossier, waardoor M. toch nog een celstraf kan oplopen op zijn beroepsproces. “Het strafonderzoek is niet volgens

Lees meer »

Kabeljauw voelt zich goed aan kunstmatige riffen rond windmolens op Noordzee

Kunstmatige riffen aan windturbines op zee, gemaakt van betonnen buizen, zijn een uitstekende schuilplaats voor kabeljauw. Dat blijkt uit onderzoek van onder andere Wageningen University waar ook een Vlaamse wetenschapper aan deelnam. Ze pleiten ervoor om meer van zulke kunstmatige riffen aan te leggen bij nieuwe windmolenparken, omdat naast de kabeljauw ook heel wat andere vissoorten er wel bij varen.

Lees meer »

Cassatieberoep tegen windmolens in Westkapelle ontvankelijk verklaard

Het cassatieberoep van het gemeentebestuur van Knokke-Heist tegen de bouw van twee windmolens langs de A11 in Westkapelle is ontvankelijk verklaard door de Raad van State. “We hopen dat de vergunning alsnog vernietigd wordt”, klinkt het.
The post Cassatieberoep tegen windmolens in Westkapelle ontvankelijk verklaard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: Hendrik De Graeren het pestschilderij

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Hendrik De Graer en het pestschilderij.
The post Bruggeling onder de loep: Hendrik De

Lees meer »