De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

 

Meer krantenkoppen in België

Beelden tonen moment waarop veiligheidsdienst schutter neerschiet

Op beelden op sociale media is te zien hoe de schutter die Donald Trump wou neerschieten, zelf wordt neergeschoten door de politie. Dat terwijl grote paniek te horen is bij het publiek. De man schoot acht keer naar de voormalige president, vanop een dak op een afstand van ongeveer 130 meter. Daarbij is een persoon in het publiek omgekomen, twee

Lees meer »

Studenten krijgen punten cadeau op “moeilijk” toelatingsexamen geneeskunde

Alle studenten die begin juli het toelatingsexamen geneeskunde aflegden, hebben punten extra gekregen. De examencommissie stelde vast dat het examen een “hoge moeilijkheidsgraad” had en besliste daarom iedereen voor beide examenonderdelen dertien extra punten toe te kennen, meldt het Agentschap voor Hoger Onderwijs maandag. Studenten dierengeneeskunde kregen per onderdeel vijf punten extra om het quotum te halen.

Lees meer »

2,1 miljoen Belgen nemen verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen

Een op de vijf Belgen kreeg vorig jaar benzo’s voorgeschreven, verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen. Dat is een vijfde minder in vier jaar tijd, toch blijft het gebruik alarmerend hoog. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag op basis van nieuwe gegevens van IQVIA, een bedrijf dat analyses, technologie en diensten levert voor de gezondheidssector.

Lees meer »

Belgische werknemers vandaag ‘bevrijd’ van belastingen

De Belgische werknemers vieren maandag ‘Tax Liberation Day’, de dag van het jaar vanaf wanneer ze in theorie niet langer belastingen betalen en dus voor eigen rekening beginnen te werken. Dat blijkt uit een studie van de economische denktank Molinari in samenwerking met adviesbureau EY.

Lees meer »

IN BEELD – Muzikaal feest ‘Tien-om-te-Zien’ aan de Rotonde in Westende mét regen, zon én een vliegtuigbom!

De eerste opnames van ‘Tien-om-te-Zien’ zitten erop én ’t is gelukt. Inderdaad, sommigen van het publiek zullen het nooit hebben geweten, maar omstreeks 16 uur werd er op een boogscheut van de opnamelocatie – dichtbij een kerk – een vliegtuigbom aangetroffen in Westende.
The post IN BEELD – Muzikaal feest ‘Tien-om-te-Zien’ aan de Rotonde in Westende mét regen, zon

Lees meer »

41-jarige bestuurster vlucht weg na ongeval in Ardooie en crasht op vluchtheuvel in Ruddervoorde: brandweer bevrijdt vrouw uit wagen

Een 41-jarige vrouw uit Ardooie raakte dinsdag betrokken bij twee bizarre verkeersongevallen. De vrouw pleegde om 11.30 uur in haar thuisgemeente vluchtmisdrijf na een ongeval, maar crashte 40 minuten later zwaar op een vluchtheuvel in Ruddervoorde, kilometers verder. De vrouw moest door de brandweer via de koffer bevrijd worden uit haar wagen. “Ze had enorm veel nekpijn zodat we geen

Lees meer »

Code geel wegens veel regen vandaag, zondag belooft zonnig te worden. En daarna weer voorzichtig richting nieuw zomerprikje?

We worden vandaag wakker met nattigheid en gaan er waarschijnlijk ook mee slapen: het belooft een zwaarbewolkte dag te worden met regen of buien, die soms onweerachtig en vrij intens zijn in het oosten van het land. Op sommige plaatsen valt er veel neerslag. In het weekend houden we het ook niet helemaal droog, maar er is (vooral op zondag)

Lees meer »

Smeden maken grote Brigand

Het bestuur van de landelijke Kriekewijk in Ingelmunster hoopt dit jaar maar op één iets, namelijk een weekend zonder regen op 1, 2, 3 en 4 augustus. De editie 2023 werd immers volledig uitgeregend, waardoor de familiedag op zondag letterlijk in het water viel. Nieuw dit jaar is ‘Smeden met vrienden’. Kriekebewoner Gus Callewaert en zijn team maken een grote

Lees meer »

Supportersclub Jan Vertonghen blij met extra jaar Anderlecht: “Mooi dat hij niet voor Arabische dollars kiest”

Voetballer Jan Vertonghen uit Tielrode, bij Temse, verlengt zijn contract bij Anderlecht. Dat maakte de club bekend met een paginagrote advertentie in de krant. Hans Cools van de supportersclub van Vertonghen uit Temse is blij dat hij nog een jaartje bijtekent: "Het Belgische voetbal moet tevreden zijn dat een speler met zo’n internationale ervaring nog op de Belgische voetbalvelden rondloopt."

Lees meer »