“Een reis door de tijd”: Festival Dranouter lanceert fotoboek voor vijftigste verjaardag

Festival Dranouter is aan zijn vijftigste editie toe en dat kan men in het ‘muzikaalste dorp van Vlaanderen’ niet zomaar voorbij laten gaan. Met een wandelexpo en een fotoboek wordt teruggeblikt op een halve eeuw festivalgeschiedenis.

Het fotoboek ‘50 Years Of New Traditions’ van Festival Dranouter is een lijvig werk geworden. “We zijn best tevreden met het resultaat, maar het was een hele opdracht”, aldus Sofie Pauwels, woordvoerder van Festival Dranouter. “Over elke editie van het festival zijn er duizenden verhalen te vertellen die werden vastgelegd op een veelvoud van beelden. Ons archief barst van foto’s, zowat overal liggen die in het rond. Maar ook bij heel wat fotografen is nog veel beeldmateriaal te vinden. Voor dit boek deden we verschillende pogingen om alle fotografen te contacteren. Ik denk dat we 100.000 foto’s hadden waaruit we een selectie maakten.”

Reis door de tijd

“Het boek is geen volledige visuele geschiedenis, maar wel een reis door de tijd”, verduidelijkt festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck. “Er staan niet enkel beelden in van de artiesten, maar ook van de sfeer en food & drinks.”

Het boek verschijnt in beperkte oplage en is te koop in Standaard Boekhandel of via de website van het festival.

The post “Een reis door de tijd”: Festival Dranouter lanceert fotoboek voor vijftigste verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweede editie van Zwaluwcross op 6 oktober

Op zondag 6 oktober organiseert de Sportraad met Team Sport voor de tweede keer de Zwaluwcross. Vorig jaar werd de cross meteen een groot succes. Of je nu een doorgewinterde atleet bent, een recreatieve hardloper of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om je zondag door te brengen, deze veldloopcross heeft voor iedereen
The post Tweede editie

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

“Er staan zeker nog twee exits op stapel”: soapserie ‘Thuis’ belooft enkele verrassen­de twists

Een groepverkrachting, een dode en zelfs een kind dat uit de doden is opgestaan: de eerste maand van het 30ste seizoen van ‘Thuis’ was best pittig. Gelukkig zorgden enkele nieuwe gezichten, prille liefdes en eerste kussen voor wat aangenaam tegengewicht bij al die emotionele ellende. Maar hoe gaat het seizoen nu verder? ‘Thuis’-woordvoerder Ira Stevaert ligt alvast een tip van

Lees meer »

Waterfactuur wordt 28 euro duurder onder nieuwe Vlaamse regering

Nu het Vlaamse regeerakkoord er is en de Vlaamse ministers de eed hebben afgelegd, sijpelen de concrete plannen van de nieuwe regering stilletjes aan door. Zo zal de waterfactuur voor een gemiddeld gezin onder de nieuwe Vlaamse regering duurder worden. Dat heeft minister-president Matthias Diependaele (N-VA) gezegd in een interview met onze krant.

Lees meer »

Gent krijgt kano- en kajaksteiger vlak bij de Gras- en Korenlei

Gent heeft het ontwerp goedgekeurd voor de heraanleg van de Predikherenlei en de omliggende straten in het historische centrum. Er is een steiger voorzien voor kano’s en kajaks, op een steenworp van de Gras- en Korenlei. De kaaimuur, die nu instabiel is, krijgt een renovatie. De werken kunnen in 2025 starten en zouden anderhalf jaar duren.

Lees meer »

Dit staat er in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord

Honderdenelf dagen na de verkiezingen van 9 juni is er een nachtelijk compromis bereikt voor een Vlaams regeerakkoord tussen N-VA, CD&V en Vooruit. Maar wat staat er allemaal in? En wat niet, of niet met zoveel woorden? Een overzicht.

Lees meer »

Terwijl het regent aan de finish is de hergroepering een feit: wanneer ontploffen Evenepoel en Pogacar?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Lijstduwer vraagt zelf om zijn affiches te pimpen: “Geestige kapsels, oorbellen, schmink, hoofddeksels, brillen: het mag allemaal”

De meeste politici zijn bang dat hun foto op verkiezingsaffiches door creatievelingen onder handen wordt genomen en zo een extra snorretje of ander kapsel krijgt. Maar Dirk Abbeloos, lijstduwer voor CD&V in Dendermonde, vraagt mensen zelf om zijn verkiezingsaffiches te pimpen. “De campagne is soms wat saai en daar wil ik in de laatste week voor de stembusgang verandering in

Lees meer »