Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie

Op zondag 7 juli vindt van 11 tot 18 uur de negende editie van Kunstdorp Houtave plaats. Keramisten, schilders, metaalartiesten, tekenaars, papierwerkers, grafici… Meer dan veertig kunstenaars stellen hun werken tentoon in de verkeersvrije dorpskern van ‘het Montmartre van de polders’.

Om 10 uur wordt deze negende editie afgetrapt met een kunstmis in de Sint-Bavokerk. Geniet van de feestelijke eucharistie met schitterende zang en muziek, bezoek de expo rond het thema vrede in de kerk met werk van de laatstejaarleerlingen van lagere scholen uit Zuienkerke en De Haan en keramiek van Mien De Winter. Of volg ’s namiddags een rondleiding langs de belangrijkste kunstwerken in de kerk. Aansluitend op de misviering is er omstreeks 10.50 uur een ludiek openingsmoment van het negende kunstdorp aan de herberg De Drie Koningen.

Ook Atelier Tussenin, Kunst-Klasse, kunstzolder De Roeschaert, Den Kleinen Olifant en het Patchwork Atelier zetten de deuren open. In de wondere brocante- en decoratiewereld van De Kleine Olifant ontdek je het werk van smid Flor Soetaert, in het onlangs geopende keramiekhuis Tussenin leer je van Mie Ghesquiere hoe keramiek tot stand komt. Spring zeker ook eens binnen bij Kunst-Klasse: in de klassen en op de zolder van de voormalige meisjesschool loopt een indrukwekkende zomertentoonstelling. In het Patchworkatelier aan de rand van het dorp ten slotte, betreed je het universum van stoffen en garen en vergaap je aan het houtdraaiwerk van Servaas Sierens. De Philiberts zorgen met hun draaiorgel voor de muzikale ambiance, en ook het folkcollectief Goedgemutst is van de partij. In De Maere kan je terecht voor een hapje en een drankje.

De toegang voor Kunstdorp Houtave is gratis, parkeren kan langs de Kapellestraat.

The post Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We willen ons leven niet riskeren”: verboden bivakmutsen alomtegenwoordig in ons voetbal, waarom is ingrijpen zo moeilijk?

De voetbalwet laat gemaskerde fans niet toe, toch zijn ze schering en inslag in de stadions. Kijk naar de ontspoorde Antwerpse derby vorig weekend, maar ook op de tribunes van Anderlecht, Genk, Standard of Club duiken ultra’s met bivakmuts op. En niemand grijpt in. Waarom gedoogt de politie het en andere hamvragen rond de bivakmuts: “Ze willen de sterkste, grootste

Lees meer »

Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang van lokaal winkelen tijdens Weekend van de Klant

‘Winkelt mor alier’ werd op vrijdagvoormiddag 4 oktober voor de eerste keer live gespeeld in Kortrijk, in de Lange Steenstraat. Dit lied vormt het kloppende hart van de campagne van UNIZO West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en KERNpunt en benadrukt de cruciale rol die kleine en middelgrote ondernemingen spelen in de lokale economie.
The post Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang

Lees meer »

Beter internet en telefonie op komst in Wakken

Het is een oud zeer voor wie in Wakken woont of er even moet zijn: telefoonverkeer, internet of digitaal televisie kijken, verloopt er niet altijd even soepel. Die verbindingsproblemen zouden binnenkort definitief van de baan moeten zijn. De gemeente en de kerkfabriek hebben een overeenkomst gesloten met een extra provider. Zo zal voortaan ook Telenet geschikte apparatuur plaatsen in de

Lees meer »

Nederlandse vrouw buitte prostituees uit in Kortrijks huurappartement terwijl ze volop uitkeringen incasseerde

Een Nederlandse vrouw uit Kortrijk staat in de Brugse rechtbank terecht voor mensenhandel en pooierschap. S.V. (43) verhuurde tegen woekerprijzen een werkplek aan prostituees, terwijl ze zelf werkloosheids- en invaliditeitsuitkeringen genoot.
The post Nederlandse vrouw buitte prostituees uit in Kortrijks huurappartement terwijl ze volop uitkeringen incasseerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hollywood siddert en beeft na nieuwe aanklachten P. Diddy: welke superster staat op sekstape? “De wereld zal geschokt zijn”

Samen met Sean ‘Diddy’ Combs wankelen de sokkels van de allergrootsten in Hollywood. De Amerikaanse muziekmagnaat zit in de cel op beschuldiging van seksueel misbruik en mensenhandel. Dinsdag kwamen daar plotsklaps meer dan 100 aanklachten bij, ook van minderjarige slachtoffers. Celebrities vochten jarenlang om uitgenodigd te worden op zijn beruchte feestjes, maar vrezen nu vooral voor hun carrière. De vraag

Lees meer »

Twintiger veroordeeld voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje: “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes”

Na het einde van hun relatie verspreidde een toen 19-jarige jongeman uit Moorslede naaktfoto’s en -filmpjes van zijn 15-jarig vriendinnetje. Het kwam hem vandaag op een straf te staan.
The post Twintiger veroordeeld voor verspreiding naaktbeelden ex-vriendinnetje: “Plots kregen vrienden en kennissen die filmpjes” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wade (26) vindt dode haai en is verbijsterd wanneer hij doodsoorzaak ontdekt: “Dit is gewoon hartverscheurend”

Wade Papenfus (26) filmt regelmatig hoe hij duikt en vist voor de zonovergoten kust van Gold Coast, een badplaats in de Australische deelstaat Queensland. In september deelde hij echter een minder leuke video toen hij op de bodem van de zee een dode haai ontdekt had en te weten kwam hoe het dier was gestorven. “Dit is gewoon hartverscheurend”, klinkt

Lees meer »

Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica

Preus zijn ze, de Harelbekenaars. Melissa Depraetere is de eerste stadsgenote die het tot minister schopt en dat maakt flink wat los. Niet in het minst bij haar ouders en burgemeester Alain Top. “Ik heb haar talent destijds ontdekt”, zegt die laatste.
The post Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica appeared first

Lees meer »

Renovatie sporthal bijna klaar, schepen Frans Debouck hoopt op plechtige opening in december

Zaterdag 5 oktober kon iedereen een kijkje komen nemen in de sporthal van Ruiselede, die grondig wordt gerenoveerd. In vergelijking met enkele maanden geleden, zijn de werken fors gevorderd. “De renovatie is voor 95% klaar”, stelt schepen voor sport Frans Debouck (RKD). “Maar we gaan pas open als de elektriciteit gekeurd is en de verzekeringen in orde zijn. Ik hoop

Lees meer »

Sekssymbool, dierenrechtenactiviste, maar ook raciste: zo verging het Brigitte Bardot (90) na het einde van haar filmcarrière

Het leven van filmster Brigitte Bardot (90), de meest sexy vrouw van haar generatie, leest als een dieptragische roman. ‘Story’ blikt in twee delen terug op haar leven. Van haar luxueuze jeugd over haar desastreuze relaties tot het schandaal die haar een fikse boete en bijna een celstraf heeft opgeleverd. Want nadat ze abrupt een punt had gezet achter haar

Lees meer »