Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen”

Vintage Heuvelland vzw groepeert twintig gepassioneerde wijnbouwers uit de Westhoek. 17 daarvan hebben wijngaarden in Heuvelland. De vzw zet zich in om de lokale wijnbouw globaal te ondersteunen en organiseert zo het eerste weekend van juli de Open Wijngaardfeesten.

Ondertussen is Simon Riquiere van Heerlyckheyt Roonen Bergh de nieuwe voorzitter van Vintage Heuvelland. “Binnen het bestuur maakten we de afspraak dat we de komende drie jaar om het jaar een andere voorzitter hebben. Voor volgend jaar wordt dat Ward Six.” Als huidig voorzitter lanceerde Simon het praatcafé. “We komen vier keer samen in een café in Heuvelland en nodigen daarbij de wijnbouwers van buiten Heuvelland uit met als bedoeling hen warm te maken voor onze vereniging om zo met een grotere groep nog sterkere projecten te organiseren.”

Aan de formule van de Open Wijngaardfeesten in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 juli werd niets gewijzigd. “Iedereen kan alle deelnemende wijndomeinen bezoeken, de wijnbouwer geeft een woordje uitleg over zijn wijndomein en de productie van wijn. Er is ook animatie voorzien op de wijndomeinen. Het concept is eenvoudig: je betaalt 7 euro per glas, 1 degustatie inbegrepen. Voor elke bijkomende degustatie betaal je 1,5 euro. Vooraf inschrijven is niet nodig.”

Overzicht

Twaalf gepassioneerde wijnbouwers zetten hun deuren open op de Wijngaardfeesten. In Loker zijn dat Wijngoed Klein Rijselhoek, Wijngoed d’Hellekapelle, in Nieuwkerke wijndomein Cense d’Alouette, in Westouter Domein Entre-Deux-Monts en Heerlyckheyt Roonen Bergh en Domein Vidaigne, in Dranouter Koudekot Wijnmaker, Wijngoed Reyngaard en Wijngoed Monteberg. Buiten Heuvelland nemen Wijndomein Ravenstein (Wervik) en Wijngoed Choupette (Staden) deel. De Open Wijngaardfeesten is de opvolger van het vroegere wijn- en eetfestijn in d’Hellekapelle. “Maar door Covid moesten we naar een nieuwe formule zoeken. Op 15 augustus staan dan de Wijnfeesten in de Kemmelse Warande op de agenda.”

Voorafgaand aan de Open Wijngaardfeesten is er op domein Heerlyckheyt Roonen Bergh de Langste Tafel. “Een gezellig samenzijn met een Breughelplank, een vleugje muziek en vooral een goed glas Heuvellandse wijn in de avondzon.”

The post Vintage Heuvelland klaar voor Open Wijngaardfeesten: “Lokale wijnbouw ondersteunen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag

Chiro Pimpernel blikt tevreden terug op een geslaagde startdag. Op zondag 22 september trapte de jeugdbeweging het werkjaar af met zoals gebruikelijk de bekendmaking van de leidersverdeling. In totaal waren er 164 leden op de afspraak. Zij krijgen leiding van 28 gemotiveerde jongens en meisjes. (gf)
The post Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kuifje, maar ook FC De Kampioenen en graphic novel: na 10 jaar weer exporuimte over Belgische strip in Stripmuseum in Brussel

Het Stripmuseum in Brussel heeft voortaan weer een tentoonstellingsruimte over Belgische striphelden. 10 jaar geleden werd de tentoonstelling over de geschiedenis van het Belgische stripverhaal opgedoekt, maar daar komt nu dus weer verandering in. De grote namen zoals Kuifje of Suske en Wiske komen aan bod, maar ook nieuwere strips zoals FC De Kampioenen of de graphic novel.

Lees meer »

Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken

Drie vrouwen van Nederlandse, Franse en Servische nationaliteit blijven een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. Het trio werd eerder deze week ingerekend door de politie en kon uiteindelijk gelinkt worden aan meerdere inbraken.
The post Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken appeared first on KW.be.

Lees meer »