Ed Sheeran volgend jaar opnieuw te zien in ons land: zanger komt naar Antwerpen

Volgend jaar trekt Ed Sheeran (33) weer op wereldtournee met zijn ‘Mathematics Tour’. De Britse zanger zal ook ons land aandoen en op 8 augustus 2025 optreden op de Middenvijver in Antwerpen. 

Meer krantenkoppen in België

‘Operatie Proper’ beloont vijf scholen en een jeugdbeweging

Tijdens het voorbije schooljaar namen zeven scholen en vijf jeugdbewegingen deel aan Operatie Proper, een initiatief van Mooimakers dat via een beloningssysteem scholen en verenigingen warm maakt om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. “Per uitgevoerd actiepunt krijgen ze een financieel duwtje in de rug. Dat kan oplopen tot 975 euro per jaar”, vertelt schepen van
The post ‘Operatie Proper’

Lees meer »

Oudste brandweerman van ons land gaat met pensioen, collega’s verrassen hem met loeiende sirenes: “Ik had knikkende knieën”

Hij werd de oudste brandweerman van ons land, maar legt zijn helm nu officieel neer. Johan Maene (70) werd maandagavond verrast door zijn collega’s en met loeiende sirenes naar de kazerne in Blankenberge gebracht, de plaats waar hij liefst 48 jaar thuis was. En nu met pensioen gaat. “Ik had knikkende knieën, maar verborg mijn emoties”, aldus Johan.

Lees meer »

Veiligheidsverantwoordelijke van kerncentrale in Zaporizja gedood met autobom door Oekraïense inlichtingendienst

In Zaporizja, in Oekraïne, is de veiligheidsverantwoordelijke van de kerncentrale omgekomen bij een aanslag met een autobom. De kerncentrale is de grootste van Europa, en al 2 jaar in handen van het Russische leger. De moordaanslag is opgeëist door de Oekraïense militaire inlichtingendienst, die beweert dat de man vrijwillig samenwerkte met de Russische bezetter.

Lees meer »

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept voor uitspraak over abortusartsen

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren "regelrechte huurmoordenaars" zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot "het

Lees meer »

Ruzie om mogelijke bushalte, procedure sleept al 4 jaar aan: “Ze wisten toch dat ik een loods ging bouwen?”

Boomkweker Karel Bontinck (44) uit Schellebelle, bij Wichelen, is niet te spreken over de geplande bushalte die straks voor zijn loods en woning zal opduiken. De gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) willen een veilige plek voor kinderen om op de bus te stappen langs de Dendermondsesteenweg, maar volgens de man gaat het om een “politieke afrekening”.

Lees meer »

Israëlische grondaanval op Libanon mogelijk “binnen enkele uren”

De Verenigde Staten hebben de positionering van Israëlische troepen waargenomen die suggereert dat een grondaanval op Libanon aanstaande is. Dat vertelde een Amerikaanse functionaris maandag aan persbureau ‘Reuters’. Een ingewijde zegt tegen het Amerikaanse ‘CBS News’ dat een inval “binnen enkele uren kan plaatsvinden”. Die zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Speciale eenheden

Lees meer »