Voor het leven getekend en nog heel lang revalideren: stagiair Joe (37) die door chef Nick Bril werd overreden, mag ziekenhuis verlaten

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven, waar hij beenprotheses zal krijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle konijnen om het leven gekomen

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Het was een postbode die de brand opmerkte waarbij het eerst leek dat het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.
The post Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle

Lees meer »

Bal met een belletje, keepers die wél zien en fysiek contact mag niet: zo voetballen de Blind Devils, die een veld krijgen naast de Rode Duivels

De scheidsrechter wordt op zondagnamiddag weleens verweten blind te zijn, bij de Blind Devils zijn de spelers dat écht. Onze nationale ploeg voor mensen met een visuele beperking krijgt nu een eigen voetbalveld op het hoofdkwartier van de Rode Duivels in Tubeke. “Het moeilijkste aan deze sport? Durven te bewegen zonder dat je ziet.”

Lees meer »

Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar lief en leed: “Hoe we dat gedaan hebben? Gezond leven en eten!”

Feest, ballonnen en live muziek in het woonzorgcentrum De Zilverberg voor de viering van het briljanten huwelijk van Marie-Madeleine Soenen (88) en André Stragier (95) in Roeselare. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens de Motena en de stad aanwezig om het briljanten koppel van harte te feliciteren.
The post Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet veilig geland in Eindhoven met 30-tal andere Belgen

Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn geland in Eindhoven. Ze konden vandaag terugkeren naar huis vanuit Beiroet nadat ze er werden aangevallen in de nacht van woensdag op donderdag. Het duo zat aan boord van het militaire vliegtuig dat vanmorgen vanuit Eindhoven richting Libanon vertrok, om onder meer Belgen en Nederlanders te repatriëren.

Lees meer »

Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven

De stad droeg Abele in 2022 voor als kandidaat voor het project ‘DNA van het dorp’ van het plattelandsloket van de provincie West-Vlaanderen. En Abele werd uitgekozen. Het studiebureau Maarch bundelde de uitkomst van het traject in een masterplan: ‘Het verhaal van Abele, een uniek grensdorp’.
The post Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven appeared first on

Lees meer »

Onze journalist bundelt 160 keer ‘De Levensvragen van De Wachter’ in boek: “De topminister die even bréékt: dat is mooi”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot, een organisatie van het schuttersverbond Veurne Ambacht.
The post Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baasjes van gevaarlijke honden moeten voortaan verplicht naar hondenschool: “Het zijn de baasjes die de opvoedcursus nodig hebben”

Nieuwe baasjes van hondenrassen die als gevaarlijk worden beschouwd en rassen die het vaakst in onze dierenasielen zitten, zullen verplicht worden naar een hondenschool te gaan. Dat staat in het Vlaamse regeerakkoord. De aanleiding is de toename van het aantal bijtincidenten en de overvolle dierenasielen. Over welke hondenrassen gaat het? Hoe groot is het probleem? En wat zeggen hondentrainers hiervan?

Lees meer »

Het plan van Israël met grondoffensief in Libanon: “Mikken niet op nauwkeurigheid, maar op maximale schade”

‘Beperkt’ en ‘lokaal’, zo noemt Tel Aviv het grondoffensief dat het Israëlische leger gisteren in Libanon startte. Maar volgens Midden-Oosten-expert Brigitte Herremans (UGent, UAntwerpen) is deze operatie allesbehalve beperkt. Bereikt het conflict de totale escalatie? “Israël zal de Gaza-doctrine – zoveel mogelijk militaire doelwitten aanvallen ongeacht de dodentol onder burgers – doorvoeren in Libanon.”

Lees meer »

Studio Bless is nieuw in het centrum van Dudzele

Op maandag 7 oktober opent langs de Westkapelse Steenweg 27 in Dudzele met Studio Bless een nieuw kapsalon. Jennifer Van Laarhoven is de zaakvoerster. “Ik kwam tot het besef dat ik mijn passie als kapster miste.”
The post Studio Bless is nieuw in het centrum van Dudzele appeared first on KW.be.

Lees meer »