Klinkende overwinning voor Labour en Keir Starmer, maar daar zijn de eerste alarmsignalen al

Labour verovert een duidelijke meerderheid in de Britse verkiezingen, vooral met dank aan een recordnederlaag van de Conservatieve Partij, die een “electoraal armageddon” beleeft. Toch lichten enkele alarmsignalen op voor Labour en Keir Starmer.

 

Meer krantenkoppen in België

Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We doen dit met veel goesting”

Op 6 september heropende de vroegere bakkerij Sofie met nieuwe uitbaters. Vanessa Lefevere en Björn de Zwart staan er nu achter de toog om de klanten van hun bakkerij Bjovans te bedienen van brood, pistolets, gebak en belegde broodjes. “Ook kan je hier nu ter plekke ontbijten”, vult Vanessa aan.
The post Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

Vlaamse regering wil enkelband met alcoholmeter invoeren: “Zou nut kunnen bewijzen bij misdrijven waar alcohol rol speelde”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

De onroerende voorheffing: waarom moet je die betalen en hoe wordt ze berekend? “Het is een belasting op een fictief inkomen”

Rond deze tijd krijgen veel eigenaars van een huis of appartement het aanslagbiljet voor de jaarlijkse onroerende voorheffing in de bus. Is dat hetzelfde als het kadastraal inkomen en hoe vaak moet je die belasting betalen? Kris De Sagher is woordvoerder bij de Vlaamse Belastingdienst en beantwoordt de meest gestelde vragen over de onroerende voorheffing.

Lees meer »

Netanyahu waarschuwt: Israël kan overal in het Midden-Oosten toeslaan – Israëlische minister van Defensie: “Volgende fase van oorlog met Hezbollah begint spoedig”

Dagblad ‘The Washington Post’ heeft op basis van een ingewijde bericht dat Israël de VS heeft geïnformeerd dat een grondaanval in Libanon wordt voorbereid. Die zou bedoeld zijn om infrastructuur van gewapende groepen te verwijderen in het grensgebied. Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen invallen gedaan in Libanon ter voorbereiding op een mogelijke grotere invasie. Hezbollah

Lees meer »

Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge

Vrijdagnamiddag even over 17 uur merkten passanten rook en vuur op langs het jaagpad in het nieuwe Katelijnepark in Brugge. Het park dat langs het jaagpad aan het kanaal Brugge-Gent loopt, is nog maar recent geopend.
The post Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »