Schip maakt water en lekt olie in sluis op Albertkanaal in Wijnegem: “Beperkte hoeveelheid olie wordt ingedijkt en verwijderd” 

In één van de drie sluiskolken op het Albertkanaal in Wijnegem ligt een schip waarvan de boeg gescheurd is. Daardoor lekt er nu olie uit het schip en de middensluis blijft voorlopig dicht. De brandweer gebruikt absorptieworsten en een zuigwagen om verspreiding van de olie tegen te gaan. 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaans koppel probeert baby te verkopen voor 1.000 dollar en enkele biertjes

1.000 dollar en enkele biertjes: voor die schamele prijs was een koppel uit de Amerikaanse staat Arkansas bereid om… hun baby te verkopen. Het contract dat Darien Tyler Urban (21) en Shalene Faith Ehlers (20) hiervoor ondertekenden, zou hen echter de das omdoen. De hopeloze ouders hadden hun kind eerder ook al achtergelaten bij een dronkaard, blijkt uit gerechtelijke documenten

Lees meer »

Collega deelt foto van journalist Robin Ramaekers en cameraman van avond voor brutale aanval: “Aangevallen op minder dan 500 meter van hotel”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed. Collega Rudi Vranckx deelde op X een steunbetuiging: “Foto

Lees meer »

Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge

Zaterdag 5 oktober opent Het Hof der Dingen in het Provinciaal Hof in Brugge. Curator Wim Opbrouck ging op een creatieve en participatieve manier op zoek naar wat een West-Vlaming zo typeert. Het antwoord is bij momenten heel verrassend.
The post Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

(Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!”

“Ze willen hun naam gezuiverd zien!” Oud-schepen Kurt Beirens en schepen Marleen Schillewaert-Vercruyce van De Haan blijven ontkennen dat ze de e-mailaccount van toenmalig bestuurssecretaris Valerie Van den Broucke hebben gehacked.
The post (Ex-schepenen) ontkennen hacking mail bestuurssecretaris: “Ze is met pek en veren het gemeentehuis uit gejaagd!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste dag Gallo-Romeins Weekend in Wervik lokt door heel mooi herfstweer zeer veel volk: “We schatten het aantal bezoekers op 2.000”

De eerste dag van het tweejaarlijks Gallo-Romeins Weekend (GRW) op het recreatie-eiland De Balokken in Wervik werd zaterdag alvast een voltreffer. Het was een stralende dag vol geschiedenis, leuke activiteiten en boeiende ontdekkingen. Thema is dit keer ‘Ubi fumus, ibi ignis’ (waar rook is, is vuur, red.). De focus wordt gelegd op alle aspecten van vuur tijdens het leven en

Lees meer »