Zij hebben de voor- én familienaam die het vaakst in ons land voorkomt: “Al een paar keer problemen gehad in het ziekenhuis”

Kent u Marc Peeters? De kans is groot, want ons land telt er 237, alleen al op deze schrijfwijze. Marc is de meest voorkomende voornaam, Peeters de meest voorkomende familienaam. En dat zorgt al eens voor verwarring.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee verdachten van bankkaartfraude opgepakt in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft twee verdachten van oplichting kunnen onderscheppen. Het duo deed zich voor als bankmedewerkers en ging bij een slachtoffer langs om de bankkaart en bijhorende code te verkrijgen. Nadien probeerden ze een Paysafekaart ter waarde van 1.000 euro aan te kopen. De twee verdachten, mannen van 21 en 22, zitten intussen opgesloten in Hasselt.

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar ik wil wel degelijkheid uitstralen”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon

Desselgemnaar Thibaut De Smet werd vorig weekend Belgisch kampioen duatlon Long Distance. Dit weekend staat in D’Ocquier het BK sprintduatlon op de kalender.
The post Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon appeared first on KW.be.

Lees meer »

VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand

Met 8 op 15 is VKW Vleteren beter gestart dan vorig seizoen, toen het na tien speeldagen slechts twee punten telde. Trainer Rino Vandenbulcke is tevreden, maar waarschuwt ook voor het zware programma van de komende weken.
The post VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Porsche Cayenne belandt op zij na knal op geparkeerde trekker langs Ringlaan in Tielt

De Ringlaan in Tielt bleef zondagnacht zowat een uur in beide richtingen voor alle verkeer plaatselijk afgesloten. Oorzaak was een verkeersongeval waarbij een Porsche Cayenne op de zij belandde. De 33-jarige automobilist uit Aalter liep lichte verwondingen op.
The post Porsche Cayenne belandt op zij na knal op geparkeerde trekker langs Ringlaan in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het siert de Vlaamse regering dat ze de financiële kuisheid verder wil aanscherpen”

Bijna 275.000 euro. Dat is het brutobedrag dat de kersverse Vlaams minister-president Matthias Diependaele jaarlijks zal verdienen. Afhankelijk van zijn gezinssituatie gaat het om 10.000 tot 11.000 euro netto per maand. De drie viceminister-presidenten krijgen exact hetzelfde, de vijf vakministers een fractie minder. Omdat zij allemaal 10 tot 15 procent van hun brutoloon aan de partij doorstorten, zal hun nettoloon

Lees meer »

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

Israël elimineert ene Hezbollah- en Hamas-kopstuk na het andere: maar hoe weten ze zo precies waar die zitten?

Israël zou donderdagnacht geprobeerd hebben om de gedoodverfde nieuwe leider van Hezbollah te vermoorden met een zware luchtaanval op het zuiden van Beiroet. Of dat lukte, staat nog niet vast. Maar het tempo van de liquidaties is verschroeiend en de dodenlijst lijkt eindeloos. Alle vijanden moeten eraan. Zoals de broers Qassir. Die werden afgelopen week met twee aparte aanvallen gedood.

Lees meer »

Nils (14) heeft grote ambities in de kartingwereld: “De droom om F1-piloot te worden, blijft levendig”

Nils Lelaure (14) uit Kortrijk heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een talent in de kartingwereld. Al op jonge leeftijd raakte hij gebeten door de snelheid en competitie, en sinds vijf jaar neemt hij deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. In 2021 eindigde Nils als achtste in de mini-categorie van de Coupe de France, een knappe prestatie voor

Lees meer »

Twee bestelwagens en woning vatten vuur na ontploffing, volgens buren door molotovcocktail: buurtbewoner naar ziekenhuis

In de Maria-Hendrikastraat in de Brusselse gemeente Elsene zijn zondagochtend twee bestelwagens uitgebrand. Ook een woning liep schade op. Een buurtbewoner moest met rookintoxicatie afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Volgens de buren werd een molotovcocktail gebruikt en is het al het vierde incident op korte tijd. De politie onderzoekt de zaak.

Lees meer »