Minstens twee doden nadat auto is ingereden op groep mensen in New York

In New York is een pick-uptruck ingereden op een groep mensen die de Amerikaanse feestdag vierden. Minstens twee mensen zijn daarbij omgekomen en zeven anderen raakten gewond, van wie vijf zwaargewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Lijsttrekker Leen Warreyn maakt sterke beurt tijdens Unizo-debat

In aanwezigheid van tachtig geïnteresseerden heeft Unizo Alveringem in gemeenschapszaal de Kwelle een verkiezingsdebat georganiseerd. Burgemeester Liefooghe en oud-burgemeester Marc Wackenier stonden na lange tijd opnieuw tegenover elkaar. Het debat was pittig maar beschaafd.
The post Lijsttrekker Leen Warreyn maakt sterke beurt tijdens Unizo-debat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rusland haalt Taliban van lijst met terroristische organisaties

Rusland heeft besloten de Taliban van de lijst van terroristische organisaties te halen, wat wordt gezien als een belangrijke stap in de normalisatie van de banden met de extremistische beweging. De beslissing is volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken “op het hoogste niveau genomen”, bericht staatspersbureau TASS.

Lees meer »

Verkoop van Sinutab maal zes (!) na aankondiging voorschriftplicht en oproep van Testaankoop om medicijn te verbieden

De dagverkoop van Sinutab is gestegen met een factor zes. Dat meldt farmagroothandel Febelco. Het populaire verkoudheidsmedicijn op basis van pseudo-efedrine wordt vanaf 1 november enkel nog op voorschrift verkocht. Testaankoop wil verder gaan: de organisatie vraagt een verbod op het medicijn wegens zeldzame, maar wel ernstige mogelijke bijwerkingen.

Lees meer »

Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken

Drie vrouwen van Nederlandse, Franse en Servische nationaliteit blijven een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. Het trio werd eerder deze week ingerekend door de politie en kon uiteindelijk gelinkt worden aan meerdere inbraken.
The post Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: Hendrik De Graeren het pestschilderij

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Hendrik De Graer en het pestschilderij.
The post Bruggeling onder de loep: Hendrik De

Lees meer »

Golfbiljartclub De Transstekkers komt feestelijk bijeen

In café Transit aan de Torhoutsesteenweg is golfbiljartclub De Transstekkers feestelijk bijeengekomen. De laureaten van het voorbije seizoen werden figuurlijk in de bloemetjes gezet. Patrick Vanbelle toonde zich de sterkste en werd kampioen vóór Kevin Daenekindt en Wim Devos. De rode lantaarn ging naar Nico Baert. Het bestuur van de vereniging bestaat uit voorzitter Tom
The post Golfbiljartclub De

Lees meer »

Ecolo-burgemeester wil nachtelijke politiepatrouilles inzetten “om egels te beschermen tegen robotgrasmaaiers”

Olivier Saint-Amand, de Ecolo-burgemeester van Edingen, heeft voorgesteld om nachtelijke politiepatrouilles in te zetten om egels te beschermen tegen de gevaren van elektrische grasmaaiers. Het idee is om ervoor te zorgen dat deze dieren, die vaak ‘s nachts actief zijn, niet onbedoeld het slachtoffer worden van “maaiwerkzaamheden in de vroege ochtend of late avond”.

Lees meer »