Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.

Bouwheer Indoor Veurne bv moet dus eerst zelf de lopende facturen betalen zonder dat hij al kan beschikken over het subsidiebedrag. Pascal Sticker, schepen van Sport, licht toe: “De bouwheer heeft een voorstel aan de banken gevraagd voor een kortetermijnfinanciering – een overbruggingskrediet voor zijn liquiditeitspositie. Daaraan hangt een bijkomend kostenplaatje van 5.000 tot 7.000 euro, afhankelijk van de uitbetalingstermijn van de Vlaamse subsidie. Wanneer de stad bouwheer zou zijn geweest en ontvanger van de Vlaamse subsidie sportinfrastructuur, dan zou deze kostprijs ook ten laste van de stad zijn geweest. Het stadsbestuur is dan ook bereid om deze kosten hiervoor voor zijn rekening te nemen.”

Subsidie opgetrokken

Eerder werd de toegekende investeringssubsidie van 800.000 euro al opgetrokken met 192.800 euro en werd de terugbetaling van de toegestane lening van 980.000 euro gespreid over 18 jaar.

De tennishal, die recht tegenover de outdoorterreinen van tennisclub Bachten de Kupe ligt, in de zone tussen het kunstgrasveld en de parking van de sporthal, beslaat een oppervlakte van 9.200 vierkante meter. In de tennishal komt er niet alleen een nieuw tenniscomplex, maar ook petanquespelers krijgen er hun petanquepleinen, Fitscool vindt er een nieuw onderkomen voor de fitnessclub, en buiten worden padelvelden aangelegd.

The post Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een komen en gaan in de raad in Bredene

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 25 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Bredene, zetelen er vandaag nog 14 in de gemeenteraad.
The post Een komen en gaan in

Lees meer »

Wat betekent de zaak-Diarra voor het Belgisch voetbal, en is het eindelijk gedaan met transfersommen van meer dan 100 miljoen?

De bom is gebarsten. Voetballers moeten sneller en goedkoper hun contract kunnen opzeggen, vindt het Europees Hof van Justitie. Dat betekent bijna zeker dat er een einde komt aan de astronomische transfersommen. Wat betekent dat voor het Belgisch voetbal, dat overleeft dankzij een transferinfuus? En kunnen clubs ook profiteren? Experts beantwoorden vier pertinente vragen.

Lees meer »

Twee bestelwagen en woning vatten vuur na ontploffing, volgens buren door molotovcocktail: buurtbewoner naar ziekenhuis

In de Maria-Hendrikastraat in de Brusselse gemeente Elsene zijn zondagochtend twee bestelwagens uitgebrand. Ook een woning liep schade op. Een buurtbewoner moest met rookintoxicatie afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Volgens de buren werd een molotovcocktail gebruikt en is het al het vierde incident op korte tijd. De politie onderzoekt de zaak.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tom Waes reageert op dalende kijkcijfers ‘Kalm Waes’: “Jammer dat boodschap hierdoor ondergesneeuwd raakt”

“Strontvervelend en doodsaai.” Het zijn woorden die je als tv-gezicht niet wil lezen over je programma. Wel overkomt het Tom Waes, wiens programma ‘Kalm Waes’ na drie weken bijna de helft van z’n kijkers verloor. Waes reageert voor het eerst bij HLN op alle kritiek en de teleurstellende kijkcijfers. “Ik zou alles hetzelfde doen, maar ik begrijp dat mensen denken:

Lees meer »