Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak nog verder. 

Meer krantenkoppen in België

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »

Vier jaar cel voor stiefvader (55) na seksueel misbruik stiefdochter (13): “Maakte heimelijke opnames”

Een 55-jarige man uit Menen moet vier jaar de cel in. De rechters in Kortrijk oordeelden dat het seksueel misbruik van zijn 13-jarige stiefdochter bewezen is. De man kwam niet opdagen voor zijn proces maar moet onmiddellijk aangehouden worden. “Het slachtoffer woont nog altijd bij hem”, klonk het wat bezorgd.
The post Vier jaar cel voor stiefvader (55) na

Lees meer »

Robin Ramaekers in Beiroet: “Israëlische grondaanval op Libanon lijkt elk moment te kunnen beginnen”

De Verenigde Staten hebben de positionering van Israëlische troepen waargenomen die suggereert dat een grondaanval op Libanon aanstaande is. Dat vertelde een Amerikaanse functionaris maandag aan persbureau ‘Reuters’. Een ingewijde zegt tegen ‘CBS News’ dat een inval “binnen enkele uren kan plaatsvinden”. Israël heeft formeel niet bevestigd dat er een grondoperatie aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav

Lees meer »

Vremde krijgt opnieuw een geldautomaat

Volgend voorjaar zouden de inwoners van Vremde (Boechout) weer cash geld moeten kunnen afhalen in hun eigen buurt. Batopin, een initiatief van de 4 grootbanken, had al ingestemd om een geldautomaat te plaatsen in Vremde. Nu heeft de gemeenteraad ook een stuk grond aan de Kerkweg toegewezen.

Lees meer »

Candice uit ‘Blind Getrouwd’ laat haar eicellen invriezen: “Het is heftig. Maar ik koop er rust mee in mijn hoofd”

Candice Martens (35) — je weet nog wel, de gloedvolle krullenbol uit ‘Blind Getrouwd’ jaargang 2020 — heeft een toekomstplan, zo onthulde ze op haar Instagram. Ze laat haar eicellen invriezen. Haar blinde huwelijk met Marijn liep na twee jaar spaak, daten bracht voorlopig geen nieuwe potentiële vader van haar toekomstige kinderen in stelling, dus onderneemt ze zelf maar actie.

Lees meer »

Handgranaten in Kopenhagen en allerhande schietpartijen: Zweeds bendegeweld steekt steeds vaker de grens over

Het bendegeweld in Zweden sijpelt steeds meer door naar buurlanden Noorwegen en Denemarken. Handgranaten of schietpartijen, zelfs op klaarlichte dag: het zijn incidenten die steeds vaker opduiken. "Dit jaar zijn er al 25 keer minderjarige Zweden naar Kopenhagen gestuurd om er ‘klussen’ te doen, zoals een handgranaat gooien of om iemand neer te schieten", weet correspondent Jeroen Visser.

Lees meer »