Orkaan Beryl wint weer aan kracht voor Mexicaanse kust

Orkaan Beryl heeft weer aan kracht gewonnen en is voor de Mexicaanse kust weer opgeschaald naar categorie 3. Dat blijkt uit een waarschuwing van het Amerikaanse orkaancentrum NHC.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe materiaalwagen voor Rode Kruis Poperinge, dat ook eetfestijn organiseert

De vernieuwing van het wagenpark van Rode Kruis Poperinge begint stilaan vorm te krijgen. Door gewijzigde noden moest de afdeling fors investeren. De multifunctionele wagen die de afdeling had, kon wegens gewijzigde normen niet meer ingezet worden en kreeg eerder dit jaar een tweede leven als ziekenwagen in Oekraïne. Een nieuwe materiaalwagen en een nieuwe ziekenwagen werden nu aangekocht.

Lees meer »

“Kerel, blijf eens met uw tengels van mijn papieren”: wat De Ridder zei tegen Rousseau voor zijn “Thatcher”-uitspraak

De nieuwe Vlaamse regering ging afgelopen weekend niet meteen onder het beste gesternte van start, nadat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau enkele pittige uitspraken deed over zijn nieuwe coalitiepartners. Met name Annick De Ridder van N-VA werd door Rousseau stevig getackeld, maar neemt daar naar eigen zeggen geen aanstoot aan. Dat zei ze dinsdagochtend bij Radio 1.

Lees meer »

Baasje heeft ‘geen geld’ om brokken te kopen voor zijn hond, “maar in woonkamer stond wel Playstation 5 van 500 euro”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

Waarom Iraanse tegenaanval een risicovolle zet is

Al staan ze vooral toe te kijken, met de steun van de Verenigde Staten heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de wind mee. Hij ziet een kans om “de machtsbalans in de regio” te veranderen. Dat het regime in Iran reageerde met een raketaanval op Israël, houdt risico’s in.

Lees meer »

Zes verkozenen vervangen in gemeenteraad van Koksijde de voorbije zes jaar: geen nieuwe schepen uit respect voor overleden Dorine Geersens

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Koksijde, zetelen er vandaag nog 21 in de gemeenteraad.
The post Zes verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Minder verkeersdoden op snelwegen, met dank aan de files

Nooit eerder waren er zo weinig verkeersdoden op de snelwegen dan in de eerste helft van dit jaar. Er kwamen 198 personen om het leven. Dat zijn er 12 procent minder dan vorig jaar. Zelfs in de coronaperiode vielen er meer doden. Er zijn verschillende redenen voor de daling.

Lees meer »

Geen plannen om huurprijs feestzaal De Zwaan op te trekken

De meisjesscouts organiseerden voor de laatste keer hun beroemde Roksjesfuif in feestzaal De Zwaan, met als reden de hoge huurkosten. Vzw De Zwaan geeft aan dat de huurkosten de laatste jaren amper gestegen zijn. “Uit de reactie kan je verkeerdelijk afleiden dat de prijzen om de zaal af te huren voor een fuif plots enorm
The post Geen plannen

Lees meer »