“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs meerdere voetballers van een Belgische profvoetbalclub werden om de tuin geleid. 

Meer krantenkoppen in België

Rijbewijs vernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet dat proces vereenvoudigen.

Lees meer »

Christoff koestert geschenk van de paus: “Ik bewaar het in mijn kluis en later gaat het naar mijn petekind”

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »

Stad Antwerpen neemt nieuwe regels op in politiecodex tegen onzedelijk gedrag

De stad Antwerpen heeft enkele nieuwe regels ingeschreven in de politiecodex van de stad, om ongepast of aanstootgevend gedrag tegen te gaan. Dat deed ze nadat een aantal zaken uit het Strafwetboek zijn gehaald. De nieuwe regels moeten onder meer wantoestanden in het Schipperskwartier tegengaan. Maar oppositiepartijen Groen en PVDA vinden de regels te vaag en vrezen dat er nu

Lees meer »

Israëlische buitenlandminister hint op grondoffensief in Libanon, Hezbollah zegt er “klaar” voor te zijn

Hezbollah is klaar voor een Israëlisch grondoffensief. Dat zei het plaatsvervangend hoofd van de militante groepering, Naim Qassem, maandag in de eerste toespraak sinds de dood van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah vrijdag. De Israëlische defensieminister Yoav Gallant lijkt maandag ook te hinten op een mogelijk grondoffensief tegen Hezbollah in Libanon.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest, zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Duizenden euro’s voor deelname aan Miss Exclusive: 10 ex-kandidates van missverkiezing klagen “wurgcontract” aan

10 ex-kandidates, onder wie 3 voormalige winnaressen, van de missverkiezing Miss Exclusive getuigen over financiële en mentale druk tijdens hun deelname. Ze spreken onder meer over een "wurgcontract" dat hen verplichtte tegen strikte deadlines grote hoeveelheden snoepzakken te verkopen. Uit de wedstrijd stappen, kan alleen als je een schadevergoeding betaalt van minstens 3.500 euro. Intussen blijkt dat de organisatoren van

Lees meer »

Nu de verkiezingen eraan komen: in welke gemeenten betaal je de meeste belastingen en waar het minst? “Gemeenten met rijke burgers heffen vaak laagste percentages”

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dan prediken kandidaten traditioneel belastingverlagingen, of is er toch de belofte dat er geen verhoging komt. Maar wat is er uiteindelijk van de vorige beloften geworden? HLN-geldexpert Stijn Baert (UGent) dook in de cijfers. “Slechts in zes Vlaamse gemeenten wordt uw woning nu minder zwaar belast dan in 2018. In 61 gemeenten ging

Lees meer »

Ook Koksijde-Dorp heeft nu een omnisportkooi

Koksijde-Dorp heeft er een nieuwe sportieve troef bij. Na de omnisportkooi aan sportpark Hazebeek in Oostduinkerke is er nu ook een multifunctionele sportkooi in Koksijde-Dorp, tegenover het speelplein bij het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker.
The post Ook Koksijde-Dorp heeft nu een omnisportkooi appeared first on KW.be.

Lees meer »