Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren? 

Meer krantenkoppen in België

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon: explosies in grensgebied – Israël adviseert inwoners buitenwijken Beiroet te evacueren

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft ook de inwoners van de zuidelijke buitenwijken van Beiroet – bolwerk van Hezbollah – geadviseerd te vertrekken: luchtaanvallen op de terreurbeweging zijn aanstaande. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in

Lees meer »

Onze man in de VS: “Precies één maand voor presidentsverkiezingen is het duidelijk dat 5 november een nagelbijter wordt”

Met president Joe Biden als kandidaat leken de Democraten tot midden juli op een zekere nederlaag af te stevenen. Ze wisten dat tij te keren met vicepresident Kamala Harris als kandidaat. Maar hoewel zij een goede kans maakt om haar verblijf in het Witte Huis met vier jaar te mogen verlengen, is ze volgens alle verkiezingspeilingen nog steeds verwikkeld in

Lees meer »

Emirates verbiedt biepers en walkietalkies uit angst voor explosies

Passagiers van Emirates, de grootste vliegmaatschappij van het Midden-Oosten, mogen geen biepers of walkietalkies meer meenemen als ze van of naar Dubai vliegen. De beslissing komt er nadat recent duizenden piepers en walkietalkies van Hezbollah-leden in Libanon ontploft zijn. Emirates vliegt onder meer vanuit Brussels Airport naar thuisbasis Dubai.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: kan Tongeren zaterdag broodnodige punten pakken in Limburgse derby tegen Bocholt?

Tijd voor een derby in 2de Afdeling! Tongeren ontvangt Bocholt en de thuisploeg verkeert alleszins in puntennood. Met twee punten uit vijf matchen is de ploeg allerlaatste in de stand, Bocholt is dan weer vijfde met acht punten. Wordt het een doelpuntenfestival? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zaterdag (20u) LIVE uit op HLN!

Lees meer »

Pure luxe met een stevig prijskaartje: zo beleefden de koppels van ‘Blind getrouwd’ hun huwelijksreis in Mexico

Na een spannend jawoord en een spetterend huwelijksfeest, is het eindelijk tijd voor de ‘Blind getrouwd’-koppels om te genieten van wat rust. Hun luxueuze honeymoon in een vijfsterrenhotel in Mexico biedt hen de perfecte setting om elkaar beter te leren kennen. ‘Story’ neemt je mee op tour door het adembenemende resort en onthult het indrukwekkende prijskaartje van hun verblijf. Maar

Lees meer »

Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis?

De netheid van Oostende is voor veel inwoners een belangrijk onderwerp. Er zijn allerlei acties, maar hoe gaat men om met overlast door meeuwen die afvalzakken openprikken, of met sluikstorters? Moet de stad strenger optreden tegen vuilnis? De partijen hebben voorstellen.
The post Netheid van Oostende is verkiezingsthema voor 13 oktober: Strenger optreden tegen overlast door vuilnis? appeared first

Lees meer »

Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen het huidige dictatoriale beleid resoluut een halt toeroepen”

Als laatste in de rij stelt ook Vlaams Belang Damme haar lijst voor. Met Philippe Mus op kop strijdt de partij onder meer voor sociale woningen ‘voor eigen mensen’, een nabije politie en het invoeren van referenda. “Veel Dammenaars vroegen ons het huidige dictatoriale beleid te stoppen”, klinkt het.
The post Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen

Lees meer »

Ga stemmen en krijg een gratis fles wijn bij deze drie Tieltse handelaars

Net als bij de vorige verkiezingen bundelen Wouters Kwaliteitsvis, De Smaak Van Kaas en ‘t Dul Kieken de krachten voor een wijnactie op zondag 13 oktober. Dit keer hoef je niet eens je stembrief te tonen om een gratis fles wijn te krijgen.
The post Ga stemmen en krijg een gratis fles wijn bij deze drie Tieltse handelaars appeared

Lees meer »

Israël voert nieuwe aanval uit op zuiden van Beiroet – Ministerraad bespreekt deze namiddag situatie van Belgen in Libanon

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Houdt Dender in de slotfase stand tegen jagend Charleroi?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

De Zonhovense VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »