Biden herhaalt dat hij niet opgeeft en campagne niet zal stoppen

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft donderdag nog eens aangegeven dat hij niet van plan is zijn campagne op te geven. “Ik ga nergens heen”, zei hij tijdens een korte conversatie met een medestander.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Hier is geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Morgen keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit

Drie kandidaten komen bij deze verkiezingen uit voor een andere partij. Hugo De Bondt ruilde N-VA in voor Vlaams Belang, Matthias Vyncke ruilde Open VLD in voor N-VA en Dirk Rosson stapte van de socialisten naar PVDA over.
The post Overgestapt uit onvrede: drie kandidaten uit Brugge komen deze verkiezingen voor een andere partij uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingeborg vertelt over haar ontmoeting en selfie met de paus: “We wisten pas vijf minuten vooraf dat hij zou komen”

“Plots stonden we oog in oog met de paus, waren we samen aan het zingen én namen we een selfie.” Van een verrassing gesproken voor Ingeborg Sergeant (57). Zaterdag was ze gevraagd om de Hope Happening te hosten voor duizenden jongeren. “Dat de paus ging komen, was helemaal niet gepland en dat zegt alles over zijn ingesteldheid. Ik heb hóóp

Lees meer »

Inzamelactie voor begrafenis Claudine Deschacht, die onwel werd op Club Brugge kampioenviering: “Onze blauwe engel met zwarte vleugels”

Claudine Deschacht (54) uit De Panne is afgelopen maandag overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding en trombose, nadat ze tijdens de kampioenenviering van Club Brugge op 27 mei onwel werd. Nu organiseert haar zus Kim een inzamelactie om Claudine een mooie afscheidsdienst te geven. “Claudine heeft drie weken lang in coma gelegen en daarna heeft ze iedere dag gestreden

Lees meer »

Nathalie Huygens schreef boek over toestemming voor euthanasie na gewelddadige verkrachting: “Dit helpt me in kleine stukjes vol te houden” 

"Dit is altijd in kleine stukjes moeten volhouden in plaats van het leven te moeten volhouden." Zo omschrijft Nathalie Huygens wat het voor haar betekent dat ze 2 jaar geleden de toestemming kreeg voor euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Huygens werd 8 jaar geleden bijzonder gewelddadig verkracht en schreef over haar lijdensweg het boek ‘Het begon toen het voorbij was’.

Lees meer »

Verdachte (52) in Franse verkrachtingszaak beweert dat echtgenoot van slachtoffer hem drogeerde: “Hij moet iets in mijn cola gedaan hebben”

Jean T. (52), een van de 51 verdachten in het ophefmakende verkrachtingsproces rond Gisèle Pélicot, beweert door Dominique Pélicot, de echtgenoot van de Française en spilfiguur in het hele verhaal, gedrogeerd te zijn. “Hij bood me een cola aan en vanaf dat moment weet ik niets meer”, verklaarde hij in de rechtszaal.

Lees meer »

“Het zal niet gemakkelijk zijn voor hen, maar…”: burgemeester ondergedoken na interview over beruchte Franse verkrachtingszaak

Het verkrachtingsproces rond slachtoffer Gisèle Pelicot (72) in het Franse Mazan gaat de vijfde week in. Niet alleen de gruwelijke feiten gaan de wereld rond, ook de opmerkelijke uitspraken van de burgemeester van het dorp, Louis Bonnet (74), veroorzaken ophef. Hij heeft in een interview gezegd dat het “allemaal nog veel erger had kunnen zijn”. De man moet nu voor

Lees meer »

Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!”

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen.
The post Jacques Vermeire, Ereburger van Keerbergen: “Mijn trouw hier was Hollywood, dat had Keerbergen nog nooit meegemaakt!” appeared first

Lees meer »

Rechter: X maakte in Brazilië boetegeld naar verkeerde rekening over, blokkade blijft van kracht

De advocaten die de openstaande boete van berichtendienst X (voorheen Twitter) in Brazilië hebben betaald, hebben het geld naar de verkeerde bankrekening overgemaakt. Dat zegt rechter Alexandre de Moraes, die besloot tot het opschorten van X in Brazilië, omdat het bedrijf geen wettelijke vertegenwoordiger had aangewezen die kon worden aangesproken op wetsovertredingen. Moraes wil X om die reden nog steeds

Lees meer »

AVMO-meisjes slopen stokoud clubrecord op 4x200m: “De toekomst oogt rooskleurig”

Het atletiekseizoen wordt in september traditioneel afgesloten met de nationale aflossingskampioenschappen. AV Molenland was met vier teams aanwezig in het Oost-Vlaamse Oordegem en deed het daar erg goed. De mannen liepen op de 4x800m naar nationaal zilver, terwijl de vrouwen, met een piepjonge ploeg, achtste werden op de 4x200m en dat in een nieuw clubrecord.
The post AVMO-meisjes slopen

Lees meer »

Expert verrast door grondoperaties in Libanon: “Ik geloof niet dat Israël een echte grondoorlog gaat beginnen”

De “beperkte grondoperaties” in Libanon hebben Peter Malcontent, expert in het Israëlisch-Palestijnse conflict, verrast. “Maar neen, dit is niet het begin van een invasie waarbij Libanon helemaal onder de voet wordt gelopen.” Malcontent legt uit waarom Israël de operatie voorlopig beperkt houdt: “Tegen Hamas vechten is helemaal wat anders dan tegen Hezbollah.”

Lees meer »