Elke abortus is in de VS politiek geworden, maar hier in de operatiekamer is het weer gewoon een medische behandeling

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

NMBS blijft bij uitstel van extra treinaanbod

Vervoermaatschappij NMBS heeft vrijdag opnieuw beslist om een belangrijke uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen. Dat gebeurt nadat uittredend minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) die beslissing vorige maand heeft vernietigd.

Lees meer »

Paus start procedure voor zaligverklaring van koning Boudewijn, maar hoe waarschijnlijk is dat? “Ik geloof niet dat het volk hierop zit te wachten”

De grootste surprise van zijn vierdaagse bezoek aan België hield paus Franciscus voor op het einde: tijdens zijn massamis in een volgepakt Koning Boudewijnstadion kondigde de kerkvorst aan dat hij de procedure voor de zaligverklaring van wijlen koning Boudewijn gaat starten. Daarmee verraste hij vriend en vijand. “Of het zover komt? Dat hangt niet af van een mirakel, maar van

Lees meer »

KIJK. De speech van de Bayern-CEO voor Kompany: “We zijn blij dat je hier bent en ons weer vreugde bezorgt”

Het gebeurt zelden dat een absolute topclub na een pijnlijke nederlaag de trainer zó opvallend in bescherming neemt. Het gebeurde woensdagavond niettemin bij het traditionele diner van Bayern München. CEO Jan-Christian Dreesen stond op en gooide bloemetjes naar Vincent Kompany. Wat zeggen we? Een ganse ruiker. Alles samen duurde de toespraak — met veel euh’s en veel herhalingen van hetzelfde

Lees meer »

VTM-journalist Robin Ramaekers deelt foto uit ziekenhuis met cameraman: “Gebroken oogkas en kogelwonde, maar vooral pijn aan de binnenkant”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Baasjes van gevaarlijke honden moeten voortaan verplicht naar hondenschool: “Het zijn de baasjes die de opvoedcursus nodig hebben”

Nieuwe baasjes van hondenrassen die als gevaarlijk worden beschouwd en rassen die het vaakst in onze dierenasielen zitten, zullen verplicht worden naar een hondenschool te gaan. Dat staat in het Vlaamse regeerakkoord. De aanleiding is de toename van het aantal bijtincidenten en de overvolle dierenasielen. Over welke hondenrassen gaat het? Hoe groot is het probleem? En wat zeggen hondentrainers hiervan?

Lees meer »

Leerlingen zetten hun sportiefste beentje voor

De leerlingen van VBS Oogappel liepen op woensdag 18 september de ziel uit hun lijf tijdens de jaarlijkse veldloop naar aanleiding van de Vlaamse loopweken voor scholen van MOEV. Op het sportterrein achter de brandweerkazerne in de Zuidstraat moesten de kinderen enkele rondjes lopen. Hoe ouder, hoe meer rondjes ze voor de voeten kregen geschoven.
The post Leerlingen zetten

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »

Nieuwe horrorfilm ‘Terrifier 3′ zo schokkend dat kijkers braken en paniekaanvallen krijgen: “Negen bezoekers liepen na eerste scène al weg”

De afgelopen jaren hebben de twee ‘Terrifier’-films zich bewezen als de meest bloederige films in de bioscoop. ‘Terrifier 2′ zorgde in 2022 zelfs voor zoveel schrik dat bioscoopbezoekers flauwvielen of ziek naar buiten renden. Het leek een onmogelijke opgave voor ‘Terrifier 3′ om dat te overtreffen, maar de makers bewijzen het tegendeel. “Al in de eerste tien minuten gingen negen

Lees meer »

Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair merk op deze twintigste editie”

Het streekproductenfestival Da’Smakt viert een mooi jubileum. Op zondag 6 oktober is het evenement, dat voor de derde keer plaatsvindt in de Zustertuin, aan de twintigste editie toe. Naast de lokale lekkernijen van meer dan dertig standhouders kun je er ook genieten van een streepje livemuziek.
The post Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair

Lees meer »

Willy en Christiane vieren gouden huwelijksjubileum

Christiane Verbrugghe en Willy Delmotte waren onlangs te gast in kasteel Ter Borcht om er samen met hun kinderen, kleinkinderen en het college van burgemeester en schepenen hun gouden huwelijksjubileum een officieel karakter te geven. Willy zag het levenslicht op 5 maart 1951 en Christiane werd geboren in Tielt op 21 maart 1951. Willy en
The post Willy en

Lees meer »