De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

De Conservatieve partij van premier Rishi Sunak lijdt een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan erop vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Pasgetrouwd koppel moet openingsdans noodgedwongen in schuilkelder verderzetten door raketaanvallen vanuit Iran

Een pasgetrouwd koppel danst samen in een kleine ondergrondse schuilkelder in Jeruzalem. Hun vrienden en familie staan rond hen en filmen het intieme moment. Het koppel en hun gasten moesten hun dansfeest noodgedwongen verplaatsen naar de kelder. Iran vuurde dinsdagavond zo’n 200 raketten af op Israël, boven Jeruzalem waren explosies te horen. De beelden worden massaal gedeeld op X.

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Kandidaat-opvolger Hezbollah was doelwit van nachtelijke aanvallen”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Al minstens 155 mensen in VS omgekomen door storm Helene

Volgens een telling van het Franse persagentschap ‘AFP’ heeft de doortocht van storm Helene in de Verenigde Staten minstens al aan 155 mensen het leven gekost. In de nasleep van storm Helene zal de Amerikaanse president Joe Biden woensdag lokale tijd alvast naar North Carolina reizen.

Lees meer »

Agenten VS veroordeeld om fatale arrestatie zwarte verdachte

Een federale jury in de stad Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee heeft donderdag drie voormalige politieagenten veroordeeld voor hun rol bij de dood van de zwarte automobilist Tyre Nichols. De 29-jarige Nichols werd in op 7 januari 2023 bij zijn arrestatie na een verkeerscontrole geschopt en geslagen met een wapenstok door vijf agenten, waaronder het drietal. Nichols overleed drie

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »

Tegen alles wat woke is: wie is ‘postergirl’ Els van Doesburg, de gedoodverfde opvolgster van burgemeester Bart De Wever?

‘De Wever Van Doesburg 24’ prijkt op een witte sweater die ze op tv draagt. “Heel mijn team heeft er één, maar ik denk dat Bart die vooral in zijn vrije tijd aantrekt.” Els van Doesburg (35) is De Wevers ‘running mate’. Ze kan met haar Hollandse roots burgemeester van Antwerpen worden. En dat zal een conservatieve en vlotgebekte zijn

Lees meer »

Correcties en aanvullingen oktober

De nieuwsombudsdienst verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »

Genkse kinderarts veroordeeld tot gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor overlijden 11-jarig meisje: “Grove nalatigheid met noodlottige gevolgen”

Een Genkse pediater is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel en een boete van 800 euro voor de dood van een 11-jarig meisje. Het meisje overleed aan de gevolgen van diabetes die niet ontdekt werd. De behandelende kinderarts bleef vasthouden aan een verkeerde diagnose en daardoor ging het meisje snel achteruit.

Lees meer »