Knokke Le Zoute is op zoek naar zichzelf: ‘Het is hier geen Disneyland’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Sint-Jorisgilde overhandigt medailles voor kampioenen binnenschieting

In de lokalen van de schuttersgilde Sint-Joris – officieel de Koninklijke en Prinselijke Hoofdgilde Sint-Joris Stalen Boog Brugge – in de Stijn Streuvelstraat 59, vond een medaille-uitreiking plaats. Het ging meer bepaald om een viering van de kampioenen van de schietingen in het binnenseizoen. De eerste plaats of het goud is voor Dany Callant, het
The post Sint-Jorisgilde overhandigt

Lees meer »

Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in Wevelgem gaat naar het goede doel

Een loods aan de achterzijde van de Porseleinhallen in Wevelgem wordt letterlijk het nieuwe werkterrein voor het project Bike4All. Oude fietsen worden er verzameld en opgeknapt. Die herstelde fietsen worden hier verkocht aan mensen die het moeilijk hebben. Die opbrengsten gaan naar CooP-Uganda waar Bike4All fietsen ter beschikking stelt voor verschillende doelgroepen.
The post Opbrengst nieuw fietsatelier Bike4All in

Lees meer »

Enkelband met alcoholmeter straks ook in België? Vlaamse regering wil proefproject in 2025: “Op deze manier heeft justitie stok achter de deur”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

Dodental door storm Helene in zuidoosten VS richting honderd

Vijf Amerikaanse staten in het zuidoosten van het land melden gezamenlijk 93 doden sinds de storm Helene donderdag aan land kwam, bericht ‘CNN’. North Carolina werd met 37 doden het zwaarst getroffen. Autoriteiten in South Carolina melden 25 doden, in Georgia 17, in Florida 11, in Tennessee 2 en in Virginia 1.

Lees meer »

Luc Steeno mag eindelijk deelnemen aan ‘Liefde voor muziek’: “Hier zit ik al 11 jaar op te wachten”

Luc Steeno (60) verkent de muziek van Hooverphonic, en andersom. Het elfde seizoen van ‘Liefde voor muziek’, dat in het voorjaar van 2025 op VTM wordt uitgezonden, belooft opnieuw unieke muzikale combinaties. Hoe gaat het nu met Luc Steeno, één van de eerste artiesten van ‘Tien om te zien’, die tegenwoordig minder in de schijnwerpers staat? En is hij jaloers

Lees meer »

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Al 160 keer Levensvragen, maar dit verhaal werd nog nooit verteld: “Topjobs, dure titels of glamour ten spijt: miserie overkomt iederéén”

Bijna 160 bekende Vlamingen hebben zich de afgelopen vier jaar voor u bloot gegeven in De Levensvragen van De Wachter — van Jan Mulder, op 2 januari 2021, tot Walter Grootaers, morgen. Het verhaal dat u nog nooit hebt gelezen, is dat van onze reporter Sabine Vermeiren, die ál die gesprekken — meestal urenlang en met sloten koffie — heeft

Lees meer »

BK Hoge Bi lokt 14 deelnemers naar Sportpark De Schorre: “Op mijn hoge bi heb ik altijd het gevoel dat ik op reis ben”

De Wielerpiste Schorredroom in Sportpark De Schorre in Oostende liet zaterdag het animo van de belle époque opleven tijdens het Belgisch kampioenschap Hoge Bi. Toeschouwers konden veertien renners op retro fietsen aan het werk zien, waaronder ook organisator en hoge bi enthousiast, Rik Vernack (54).
The post BK Hoge Bi lokt 14 deelnemers naar Sportpark De Schorre: “Op mijn

Lees meer »

Wat betekent de zaak-Diarra voor het Belgisch voetbal, en is het eindelijk gedaan met transfersommen van meer dan 100 miljoen?

De bom is gebarsten. Voetballers moeten sneller en goedkoper hun contract kunnen opzeggen, vindt het Europees Hof van Justitie. Dat betekent bijna zeker dat er een einde komt aan de astronomische transfersommen. Wat betekent dat voor het Belgisch voetbal, dat overleeft dankzij een transferinfuus? En kunnen clubs ook profiteren? Experts beantwoorden vier pertinente vragen.

Lees meer »