De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

 

Meer krantenkoppen in België

André en Jeanine zijn 65 jaar getrouwd

André D’Haene (89) en Jeanine Provost (90) vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Jeanine, geboren in Nieuwpoort op 24 september 1934, en André, geboren in Ieper op 18 september 1935, ontmoetten elkaar in Sint-Idesbald. 65 jaar geleden, op 19 september 1959, gaven ze elkaar het jawoord in Nieuwpoort. Samen bouwden zij een leven op vol mooie herinneringen:
The post André en

Lees meer »

Minstens 21 doden bij Israëlische luchtaanval op moskee in Gazastrook

Bij een Israëlische aanval op een moskee in de Gazastrook zijn zondag minstens 21 doden gevallen. Dat meldt de civiele bescherming in de Gazastrook zondag. Er zouden ook tientallen gewonden zijn. Het Israëlische leger bevestigde dat het een luchtaanval had uitgevoerd op een moskee, die zou dienstdoen als commandocentrum van Hamas.

Lees meer »

“Tot 15 jaar na doortocht storm vallen er nog duizenden slachtoffers”: nieuwe studie legt ware impact van tropische cyclonen bloot

Tropische cyclonen in de VS waren verantwoordelijk voor zo’n 3 tot 5 % van de sterfgevallen aan de Atlantische kust tussen 1930 en 2015. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Nature. Zelfs tot 15 jaar na zijn doortocht kan een tropische storm of orkaan voor een toename in het aantal overlijdens zorgen. In totaal veroorzaakt

Lees meer »

‘De Kampioenen’-actrice An Swarten­broekx heeft belangrijke vraag voor VRT: “Ik heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

Marleen en Willy varen in een gouden bootje

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Willy Baert (74) en Marleen Goeminne (70) door het stadsbestuur in de bloemetjes gezet. Ze trouwden in Sint-Eloois-Vijve op 5 juli 1974. Willy werd geboren in Waregem op 2 juni 1950. Marleen zag het levenslicht in Waregem op 21 november 1953. Ze hebben drie kinderen: Johan, Sabine en
The post Marleen en

Lees meer »

Havenarbeiders aan Amerikaanse oostkust gaan toch staken: groot probleem voor levering van levensmiddelen, auto’s en containers

Werknemers in havens langs de Amerikaanse oostkust en in de Golf van Mexico gaan vanaf dinsdag staken in een conflict over hoger loon. Dat heeft de vakbond voor havenarbeiders International Longshoremen’s Association aangekondigd. Via de havens van onder meer Boston, New York en Texas wordt ongeveer de helft van de zeevracht van de Verenigde Staten verwerkt.

Lees meer »

Ahmad Douba (25) uit Kortrijk over zijn deelname aan ‘Eerste Keus’: “Ik wil het negatieve beeld rond migratie ontkrachten”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakten Fien Germijns en Pieterjan De Smedt een tweede seizoen van Eerste Keus. In het format moeten politici zich verantwoorden voor 50 kritische jongeren. De politicus zit midden in een cirkel omringd door 50 jongeren. Ahmad Douba uit Kortrijk was een van de jongeren die de kans kreeg om een vraag te stellen.

Lees meer »

Nathalie Huygens schreef boek over toestemming voor euthanasie na gewelddadige verkrachting: “Dit helpt me in kleine stukjes vol te houden” 

"Dit is altijd in kleine stukjes moeten volhouden in plaats van het leven te moeten volhouden." Zo omschrijft Nathalie Huygens wat het voor haar betekent dat ze 2 jaar geleden de toestemming kreeg voor euthanasie bij ondraaglijk psychisch lijden. Huygens werd 8 jaar geleden bijzonder gewelddadig verkracht en schreef over haar lijdensweg het boek ‘Het begon toen het voorbij was’.

Lees meer »