Open VLD’ers niet enthousiast na uitspraak Bouchez: “We gaan geen onderafdeling worden van MR”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez denkt “heel grondig” na over een mogelijke samensmelting met zijn Vlaamse neven en nichten van Open VLD. Maar je kunt moeilijk zeggen dat ze daar bij Open VLD voor staan te springen.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We komen snel naar huis, maar het gevaar is voor ons nog niet geweken”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de ‘verdachte periode’ van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingdienst Vlabel.

Lees meer »

Melania Trump gaat in tegen haar man en noemt abortus “een fundamenteel recht”: “Vrouwen bepalen zelf wat ze met hun lichaam doen”

De voormalige Amerikaanse first lady Melania Trump (54) neemt in haar nieuwe boek een opvallend standpunt in. Hoewel haar echtgenoot Donald Trump recent nog beweerde dat de Democraten baby’s “na de geboorte willen executeren”, is Melania ervan overtuigd dat elke vrouw het recht op abortus heeft. “Het is noodzakelijk dat vrouwen de autonomie krijgen om zelf te beslissen of ze

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers reageert op aanval tegen hem en cameraman Stijn De Smet in Beiroet: “Geen enkel verhaal is je leven waard”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

‘The Simpsons’ zet kijkers op het verkeerde been met eerste aflevering van 36ste seizoen: “Nee, dit is niet het einde van de reeks”

Fans waren stomverbaasd toen ze op zondag naar de eerste aflevering van seizoen 36 van ‘The Simpsons’ keken. Op hun tv-scherm verscheen namelijk plotseling de melding ‘Final series’. Bovendien gebruikte voormalig schrijver van de serie, Conan O’Brien, de opvallende woorden in zijn speech: “Het is een eer om hier te zijn voor de laatste aflevering.” Maar betekent dit na 35

Lees meer »

WHO zet licht op groen voor test om mpox te detecteren

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het licht op groen gezet voor een eerste test om mpox te detecteren. Die moet helpen om de huidige epidemie beter te bestrijden, stelt de organisatie. “Een vroegtijdige diagnose van mpox maakt een snelle behandeling en zorg mogelijk, zo kunnen we het virus onder controle houden.”

Lees meer »