Sir Keir Starmer: de “saaie” advocaat die de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk wordt

Keir Starmer wordt de nieuwe eerste minister van het Verenigd Koninkrijk. Het is u vergeven als u weinig over de man weet. De Britten hebben vooral op de Labour-politicus gestemd omdat ze na veertien jaar de conservatieven kots- en kotsbeu zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-boekhoudster Vives Hogeschool krijgt geen straf nadat ze vier jaar lang facturen vervalste: “Ze was blij dat alles aan het licht kwam”

Een 40-jarige ex-boekhoudster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft de gunst van de opschorting gekregen na jarenlange huisdiefstal. De vrouw vervalste facturen en maakte de school zo 93.618 euro lichter. Daarmee deed ze thuis allerhande inkopen. De vrouw krijgt dus geen straf, maar moet voorwaarden naleven. “Ik zal alles netjes terugbetalen volgens een afbetalingsplan”, belooft de vrouw.
The

Lees meer »

Victor Van Baelen uit Herent, net op tijd 18 jaar, is jongste kandidaat in Vlaams-Brabant: “Het is tijd voor meer jongeren”

Vandaag 18 jaar worden en over 9 dagen kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen: Victor Van Baelen uit Herent is de jongste kandidaat in Vlaams-Brabant. "Er zijn te veel ouderen kandidaat, het is tijd voor meer jongeren", zegt de politieke nieuwkomer, die op de 23e plaats prijkt bij Pact3020, een kartel van Vooruit en Groen. "Mijn ouders waren altijd al links

Lees meer »

Vlaamse dokters geschokt door uitspraken paus Franciscus, die abortusartsen ‘huurmoordenaars’ noemt: “Wij doden niet, wij hélpen mensen”

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »

Evenepoel geeft op aan voet van tweede San Luca-klim, Pogacar stevent af op eerste zege in regenboogtrui

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Familietradities horen bij de gemeentepolitiek

Vader en zoon, dochter en vader of zoon en moeder. Het zijn fenomenen die in elk beroep opduiken, maar die in de politiek tot ergernis leiden. "Nepobabies" worden ze ook wel eens genoemd. "Nepo" verwijst naar "nepotisme", en volgens het woordenboek Van Dale betekent dat "de onrechtmatige begunstiging van verwanten of vriendjes bij het vergeven van posten". Opvallend genoeg is

Lees meer »

Hoe een natuurfenomeen als orkaan Helene uitgroeit tot onderwerp van de kiescampagne voor het Witte Huis

President Joe Biden en vicepresident Kamala Harris hebben het rampgebied in het zuidoosten van de VS bezocht waar orkaan Helene verwoesting heeft gezaaid. Eerder had de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump het gebied ook bezocht. De politici spreken hun steun uit voor de getroffen bevolking, maar de orkaan maakt intussen ook deel uit van hun verkiezingscampagnes.

Lees meer »

Zondagvoormiddag is drukste moment in supermarkt: “Dan heb ik het beste zicht op wat ik nodig heb voor het begin van de week”

Decennialang was zaterdag de uitgelezen dag om boodschappen te doen. Sinds enkele jaren wint de zondag steeds meer terrein als populairste winkeldag. Niet alleen voor last minute aankopen, ook voor de grotere boodschappen. “Op zaterdag heb ik het te druk, dus ga ik op zondag uitgebreid winkelen. Dan zijn er interessante promoties en heb ik alles vers in huis voor

Lees meer »

Smartphoneverbod in heel Franstalig onderwijs: maatregel strenger dan verwacht

De regering van de Franse Gemeenschap heeft woensdag beslist om het “recreatief” gebruik van smartphones en andere toestellen die verbonden zijn met het internet op school te verbieden. De maatregel gaat in vanaf het volgende schooljaar en zal gelden voor zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs. De nieuwe regering gaat daarmee verder dan eerder aangekondigd was.

Lees meer »

“Daan was nog maar net papa geworden, ocharme dat kindje”: Gerd (33) en Daan (28) sterven na zware klap in Dilsen-Stokkem

Ze kenden elkaar al jaren, waren goede vrienden en besloten zaterdagavond samen tijdens een verjaardagsfeestje om eens een testritje te maken met Gerds Audi RS3. Dat testritje doorheen Dilsen-Stokkem liep echter dramatisch af en zowel Gerd Swinnen (33) als Daan Driessen (28) lieten het leven na een zware klap met de wagen. “Hij ging eigenlijk met de fiets naar dat

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar lief en leed: “Hoe we dat gedaan hebben? Gezond leven en eten!”

Feest, ballonnen en live muziek in het woonzorgcentrum De Zilverberg voor de viering van het briljanten huwelijk van Marie-Madeleine Soenen (88) en André Stragier (95) in Roeselare. Schepenen Bart Wenes en Stefaan Van Coillie waren namens de Motena en de stad aanwezig om het briljanten koppel van harte te feliciteren.
The post Marie-Madeleine en André delen al 65 jaar

Lees meer »