Fijnstof gelinkt aan 7 procent van de overlijdens in 10 Indiase steden

Luchtvervuiling door fijnstof is verantwoordelijk voor 7 procent van de overlijdens in tien grote Indiase steden. Dat blijkt uit een studie die donderdag verschenen is het tijdschrift The Lancet Planetary Health.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb nog altijd niet het gevoel dat ik volwassen ben”: toch is Rob Vanoudenhoven (56) intussen een trotse grootvader

“Carrièregewijs had ik dat programma misschien toch moeten doen.” Rob Vanoudenhoven (56), de ooit superpopulaire presentator van kijkcijferkanonnen als ‘De XII werken van Vanoudenhoven’ en ‘Via Vanoudenhoven’, is tegenwoordig publieksopwarmer én kunstenaar. Daarnaast is hij ook een liefdevolle partner van de Amerikaanse Angela én een toegewijde grootvader, vertelt hij in ‘Primo’. “Een geweldig gevoel, amper te omschrijven. Toch boezemt het

Lees meer »

Marine Le Pen voor de rechter wegens verduistering EU-geld

Voor de correctionele rechtbank van Parijs start vandaag om 13.30 uur het proces tegen de Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen, haar vader Jean-Marie, haar partij Rassemblement National (RN) en nog vijfentwintig anderen, die verdacht worden van verduistering van Europese fondsen. Het proces zal tot 27 november duren.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst over gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kan je het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

“Ze vrijen nog één keer”: Stijn Marchand (41) verkropt niet dat Dorien L. weer bij haar man intrekt en schiet hem dood.

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

Nieuwe Israëlische luchtaanvallen op zuiden van Beiroet – Vrijdag vertrekken eerste Belgen uit Libanon

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op het zuiden van Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via

Lees meer »

Genkse kinderarts veroordeeld tot gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor overlijden 11-jarig meisje: “Grove nalatigheid met noodlottige gevolgen”

Een Genkse pediater is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel en een boete van 800 euro voor de dood van een 11-jarig meisje. Het meisje overleed aan de gevolgen van diabetes die niet ontdekt werd. De behandelende kinderarts bleef vasthouden aan een verkeerde diagnose en daardoor ging het meisje snel achteruit.

Lees meer »

Zeeland wil met andere Nederlandse provincies optrekken tegen Vlaams wegenvignet

De Nederlandse provincie Zeeland gaat de provincies Noord-Brabant en Limburg benaderen over het voornemen van de Vlaamse regering om voor buitenlandse automobilisten een wegenvignet te verplichten. Gedeputeerde Harry van der Maas (mobiliteit) zei vrijdag dat Vlaanderen dergelijke plannen eerder heeft gehad en dat Zeeland toen samen met Brabant en Limburg heeft geageerd.

Lees meer »