Oekraïners viseren Russen met vampierdrones: “Wie de beste drones heeft, wint de oorlog”

Sinds de Russische invasie is in Oekraïne een bloeiende drone-industrie ontstaan. Soldaten aan het front maken dankbaar gebruik van de nieuwste technologieën. Fotograaf Gert Jochems volgt in de oostelijke regio Charkov een drone-eenheid die ‘vampierdrones’ inzet tegen de Russen. “Wie de beste drones heeft, wint de oorlog”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

Minstens zes doden bij nieuwe Israëlische aanval op centrum van Beiroet, ook twee Belgen gewond

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van de stad. Volg

Lees meer »

Israël roept burgers in zuiden Beiroet opnieuw op te evacueren

De stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, belooft dat Israël zal reageren op de Iraanse raketaanval van dinsdag. Hij benadrukte dat de Israëlische strijdkrachten in staat zijn “elke locatie in het Midden-Oosten te bereiken en aan te vallen”. Het Israëlische leger viel Libanon maandag al binnen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten

Lees meer »

Hezbollah is contact kwijt met mogelijke nieuwe leider: wie is Hashem Safieddine?

Hashem Saffiedine, de gedoodverfde opvolger van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah die vorige week werd gedood, zou omgekomen zijn bij een aanval op Beiroet. Dat beweren althans anonieme Israëlische bronnen. Als het nieuws bevestigd wordt, zou dit opnieuw een stevige klap betekenen voor de sjiitische organisatie. Wie is Hashem Safieddine en welke rol speelt hij binnen Hezbollah?

Lees meer »

Collega’s leiden als scheiderstrio derby en schenken vergoeding aan Warmste Week: “Geen vetpot, maar we doen nog acties”

Florian Stove, Nick Delporte en Rune Ghijselincks zijn niet enkel collega’s bij IT-bedrijf ‘9altitudes’ in Kortrijk, ze zijn ook gebeten door het arbitreren. Zaterdag 5 oktober leiden ze samen de derby tussen KM Torhout en KSV Oostkamp en de vergoeding die ze daarvoor zouden ontvangen, gaat naar de Warmste Week. “En onze collega’s komen supporteren.”
The post Collega’s leiden

Lees meer »

Erevoorzitter Beerschot Luk Lemmens betreurt incidentrijke stadsderby: “Hoe is het mogelijk dat vuurwerk in stadion geraakt?”

Erevoorzitter van voetbalclub Beerschot Luk Lemmens reageert teleurgesteld op de forfaitnederlaag in de stadsderby op het veld van rivaal Antwerp. Supporter gooiden vanuit het uitvak vuurpijlen op het veld. Lemmens had vorige week na dreigementen van de harde kern nog opgeroepen om dat zeker niet te doen, ook al verloopt de seizoensstart voor Beerschot dramatisch. "De voetbalsport is de grote

Lees meer »

Vrijdag vertrekken eerste Belgen uit Libanon – Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Vrijdag keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »