Dochter van president Kameroen post foto waarop ze andere vrouw kust terwijl homoseksualiteit verboden is in haar land

Ophef in Kameroen. Niet over Marc Brys, de Belgische coach van de nationale voetbalploeg van het land, maar over Brenda Biya, de 26-jarige dochter van de president. Biya heeft op Instagram een foto gepost waarop ze een vrouw kust. Op homoseksualiteit staan gevangenisstraffen tot vijf jaar in Kameroen. 

Meer krantenkoppen in België

Hond leeft op worst en brood met koffie omdat baasje ‘geen geld heeft voor hondenbrokken’: “Maar in zijn woonkamer stond wel een Playstation 5 van 500 euro”

De Leuvense rechtbank hield woensdagvoormiddag een themazitting over dierenwelzijn, naar aanleiding van Werelddierendag. De slachtoffers bij die zaken waren dus geen mensen, maar konijnen, honden en een schaap. Zo kwam er onder andere een zaak voor van een Leuvenaar die zijn hond geen brokken geeft, maar brood en worst met koffie. “Dat dier zou op die leeftijd zo’n 25 kilo

Lees meer »

270.000 euro Vlaamse subsidies voor bouw nieuwe jeugdlokalen: “Blij met steun van Vlaanderen”

Nog net op de valreep heeft uittredend Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle 1,54 miljoen euro vrijgemaakt voor investeringen in jeugdinfrastructuur. Daarvan gaat 270.000 euro naar het project van de vzw Sperregem Bouwt, die op het domein Sperregem aan de Bruggestraat jeugdlokalen wil bouwen en verbouwen voor KSA ’s Gravenwinkel en KSA Marie Mo. “We zijn enorm blij met deze

Lees meer »

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »