SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen”

Na een jaar zonder eerste elftal is SK Zillebeke weer helemaal terug. En niet zomaar om de tijd te doden: het trainersduo Diego Caron – Diederik Pattyn heeft grootse plannen. Ze mikken op een topvijfplaats dit seizoen, met de ambitie om op korte termijn naar derde provinciale te promoveren.

“We hebben een plan”, zegt het trainersduo vastberaden. “Maar laten we beginnen met de top vijf.” Tijdens de ploegvoorstelling bleek nogmaals dat SK Zillebeke een echte familieclub is. Niet alleen omdat iedereen graag op de foto wilde, maar ook omdat er de hele dag eten en drinken klaarstond voor iedereen die met de club te maken heeft.

Diego Caron, terug van een uitstapje naar de nationale dames van SK Staden, en Zonnebekenaar Diederik Pattyn vormen het nieuwe trainersduo. “We hebben weer zaterdagavondvoetbal in de Zandvoordestraat”, vertelt Diego. “De oude garde is terug, de reservespelers krijgen hun kans, en we hebben acht nieuwe aanwinsten, waarvan zes uit derde provinciale. We gaan voor de top vijf en elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen.”

Dezelfde voetbalvisie

Twee trainers die op gelijk niveau staan, dat is vrij uniek. Diederik Pattyn, die ooit training kreeg van Diego, heeft vijf seizoenen bij VKW Vleteren achter de rug. “We vormen een duo met dezelfde voetbalvisie,” vult Diederik aan. “De ambities zijn groot, zowel bij het bestuur als bij de spelers. Bij Zillebeke draait alles om teamgevoel en sfeer en het bestuur doet er alles aan om SK Zillebeke weer op de kaart te zetten.”

Een opvallende nieuwkomer is Andy Dewilde. “Op verzoek van Diego heb ik mijn handtekening gezet. Tien jaar geleden hing ik mijn schoenen aan de wilgen, ik woog 112 kilogram. Door mee te trainen weeg ik nu nog 95 en ik wil naar 82 kilogram gaan. Misschien speel ik mee met de reserven en wie weet word ik de verrassende invaller. Ik kon destijds al scoren en dat is niet veranderd”, grapt Dewilde. Kortom, SK Zillebeke is klaar voor een nieuw hoofdstuk. Met sfeer, vastberadenheid en een flinke portie teamspirit gaan ze de competitie tegemoet. “Het belooft een spannend seizoen te worden.”

The post SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Iran vuurde 200 raketten af op Israël – Netanyahu zweert wraak: “Iran heeft grote fout begaan”

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst”

De beruchte tafelschuimster Maria L. heeft voor de Brugse rechtbank nog maar eens twee jaar effectieve celstraf gekregen. De 60-jarige Bruggelinge liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, maar die haalden niets uit.
The post Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slagerij en kaaswinkel Ranson viert 100ste verjaardag: “Met respect voor de stichters”

Slagerij Ranson, waar later ook een kaaswinkel bijkwam, viert haar honderdste verjaardag. Dat laten de huidige uitbaters van de zaak die in oktober 1924 werd opgericht, Valerie Derdaele (41) en Kristof Ranson (47), niet onopgemerkt voorbijgaan. “In het weekend van 4 en 5 oktober krijgen alle klanten proevertjes en een drankje van wijnbar Bota hier vlakbij.”
The post Slagerij

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft maandag het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Dat meldt Binnenlandse Zaken in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want hij stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen”

In Wevelgem pakt de onafhankelijke burgerpartij ‘Voor 8560’ op Facebook uit met enkele ludieke filmpjes in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. ‘Voor 8560’ noemt het opvallend initiatief ‘financiële opvoeding’ met in de hoofdrol lijsttrekker Delphine Jodts, lijstduwer Philip Sergeant en… een ezel.
The post Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want

Lees meer »

De Panne lanceert unieke sensibiliseringscampagne voor meer wederzijds respect in het verkeer

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een unieke en innovatieve sensibiliseringscampagne rond verkeer onder de veelzeggende naam ‘Ik zwaai naar jou’. De campagne maakt deel uit van het bredere verkeersveiligheidsplan Project V4, en is bedoeld om het wederzijdse respect tussen alle weggebruikers te bevorderen, met een speciale focus op kinderen in het lager onderwijs.
The post De

Lees meer »

Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van de Paus: “Ik snap dat het in onze huidige tijd geen hype meer is”

Binnenkort verschijnt het debuutalbum van Claude Vindevogel uit Diksmuide. Naast bedrijfsleider van Poetsland in Beveren-Roeselare is Claude echter ook al 35 jaar organist. Hij luistert de kerkdiensten op in Esen en Woumen, inclusief begrafenissen en huwelijksvieringen. Hoe staat Claude tegenover het recente bezoek van de Paus in België?
The post Organist Claude Vindevogel uit Diksmuide over het bezoek van

Lees meer »

Tim Verheyden over Alva Ishii, AI-huisartiest NTGent: “We weten niet wat AI op creatief vlak gaat brengen, dus we kunnen het beter omarmen”

Alva Ishii is gestart als huisartiest van NTGent. Maar Alva bestaat niet echt, het is een figuur gecreëerd via artificiële intelligentie. NTGent wil zo het debat rond AI uit de theoretische hoek halen en bekijken wat in de praktijk mogelijk is. Een prikkelend idee, vindt Tim Verheyden, expert digitale media bij VRT NWS. "We weten niet wat AI gaat brengen

Lees meer »

De Bruyne en Lukaku passen voor Nations League-matchen tegen Italië en Frankrijk, maar gaan wél door bij Rode Duivels

Geen Kevin De Bruyne, noch Romelu Lukaku straks tegen Italië en Frankrijk. ‘Big Rom’ blijft andermaal in Napels om aan zijn conditie te werken, terwijl KDB door een sluimerende liesblessure moet passen. Bondscoach Domenico Tedesco sprak onlangs met beide spelers en ontving naar verluidt geen signalen over dat zij twijfelen over hun toekomst bij de nationale ploeg.

Lees meer »