Orkaan Beryl raast over Jamaica en zet koers naar Mexico, al zeker tien doden

Na een doortocht ten zuiden van Jamaica, is orkaan Beryl nu op weg naar Mexico. Volgens het Amerikaanse Nationaal Orkaancentrum (NHC) zal de storm van categorie 4 vrijdagavond laat aan land gaan in Mexico. Donderdagavond zullen hevige winden en regenval het gebied al teisteren. De dodentol staat op zeker tien personen.

 

Meer krantenkoppen in België

Deloitte België plant 900 aanwervingen

Deloitte België wil in zijn boekjaar 2024-2025, dat op 31 mei afloopt, zo’n 900 nieuwe mensen aanwerven. Deels gaat het om de vervanging van vertrekkers, deels om een uitbreiding van het personeelsbestand, zegt het audit- en consultancybedrijf bij de voorstelling van zijn jaarresultaten.

Lees meer »

“Ik verkies het voetbal van Kompany boven dat van Guardiola”: ook Bayern-coryfee Matthäus gaat overstag

Geen zege tegen Bayer Leverkusen, maar Vincent Kompany (38) wint wel in recordtempo zieltjes in Beieren. Ook Lothar Matthäus, die als clubcoryfee (410 wedstrijden) een belangrijke stem heeft in München, is steeds meer fan van onze landgenoot. Alle ogen vanavond gericht op Villa Park, waar Bayern na de 9-2 tegen Dinamo Zagreb in de Champions League tegen Aston Villa speelt.

Lees meer »

Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers

Op zaterdag 12 oktober is er in het Fabriekspand de eerste editie van het Oktoberfest. Onder andere charmezanger Jens, Yves Seghers en de PartyShakerz zorgen er voor de sfeer. “Inmiddels zijn al 650 kaarten verkocht”, aldus organisator Tim De Bree.
The post Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De stad moet verder inzetten op de beleving”: Kortrijk bij slechtste leerlingen van de klas wat betreft leegstand

Van de 2.066 handelspanden in Kortrijk, staan er 276 leeg. Dat blijkt uit cijfers van databureau Locatus. Dat komt overeen met 13,4 procent leegstand, waarmee de Guldensporenstad bij de slechtste leerlingen van de klas hoort. Veel partijen wijzen naar een uitbreiding van de leegstandstaks als oplossing. Of is herbestemmen van de leegstaande panden – in tijden van online shoppen –

Lees meer »

Ook Chiro Sellewie draagt Melissa Depraetere op handen: “Staan echt met open mond te kijken”

Dit was toch wel het jaar van Melissa Depraetere. De Harelbeekse wordt nu beloond voor haar mooie jaar met een ministerpost in de nieuwbakken Vlaamse regering. Bij Chiro Sellewie uit Deerlijk volgen ze het parcours van hun voormalige hoofdleidster alleszins ook met argusogen.
The post Ook Chiro Sellewie draagt Melissa Depraetere op handen: “Staan echt met open mond te

Lees meer »

Cirque du Soleil lanceert nieuwe digitale ervaring exclusief voor België in samenwerking met Imagien

Cirque du Soleil werkt samen met Imagien om zijn wereldberoemde show KURIOS: Cabinet of Curiosities naar het digitale podium te brengen. Deze exclusieve, interactieve ervaring laat kijkers Cirque du Soleil op een geheel vernieuwende manier beleven. De digitale voorstelling is exclusief te zien in België. De opnames werden gemaakt tijdens de live shows van KURIOS: Cabinet of Curiosities in Brussel.<br

Lees meer »

Speelplein Rosmolenstraat in Oekene in het nieuw

Aan de Rosmolenstraat in Oekene is woensdagmiddag het vernieuwde speelplein heropend, mar daarvoor was wel wat creativiteit nodig. Het speelplein aan de Rosmolenstraat zit in het nieuw.
The post Speelplein Rosmolenstraat in Oekene in het nieuw appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bergen van zand en zeewier en vis tussen de modder: veel schade na storm Helene in VS, al meer dan 60 doden

Het dodental in de Verenigde Staten door Helene, de storm die vrijdag als orkaan van de vierde categorie aan land kwam in Florida, is opnieuw verder opgelopen. Het staat vast dat nu minstens 63 mensen om het leven zijn gekomen. Er wordt nog altijd druk gezocht naar overlevenden. Hulpverleners worden daarbij op sommige plekken gehinderd doordat bruggen zijn ingestort als

Lees meer »