Vijf nieuwkomers bij Staden: “Maar we vergeten de jeugd niet”

Derdeprovincialer SK Staden pakt voor volgend seizoen uit met vijf nieuwkomers. Dat betekent echter niet dat men de visie om eigen jongeren de kans te geven, laat varen.

“Na onze degradatie uit tweede provinciale hadden we vorig jaar een mooie basis gelegd voor de toekomst met vooral eigen jongeren”, opent sportief verantwoordelijke Bart Bruneel. “Maar in het tussenseizoen is FC Passendale hier zwaar komen shoppen bij onze beloften. In totaal zijn er 7 jongeren vertrokken waardoor we toch extern naar versterking moesten uitkijken. Met de vijf aanwinsten erbij hebben we nu een kern van 35 spelers voor de eerste ploeg en beloften. Wie waar zal spelen, zal de trainer moeten uitmaken na de voorbereiding. Aan hen dus om zich te bewijzen. Met Rune Viaene, Victor Vermeulen, Dries Lievens, Thomas Dejonckheere en Giel Delafortrie schuiven er trouwens vijf U21-spelers door. Het zal dus echt wel knokken worden om de speelkansen.”

Top vijf

En wat is het doel? “Van onze A-kern is op onze tweede keeper na niemand vertrokken. Met de interne en externe aanwinsten erbij ben ik er rotsvast van overtuigd dat het nog beter moet kunnen dan vorig jaar. Dan zijn we op de zesde plaats geëindigd. Nu mikken we dus op de top vijf. Het zal wel drummen worden voorin, want ook Poperinge kocht stevig in, Oostduinkerke is een sterk voetballende ploeg en dan zijn er nog Dosko Beveren en Dadizele A die hogerop willen. Belangrijk zal zijn om een goeie start te nemen.”

Eén van de nieuwe gezichten is eigenlijk een oude bekende: de 27-jarige Robbe Janssens. “Vier jaar lang trok Eendracht Hooglede aan mijn mouw voor een transfer, pas twee jaar terug heb ik toegestemd. Daar heb ik vooral veel plezier beleefd naast het veld, erop kreeg ik amper speelkansen. Vorig seizoen had ik snel beslist om naar mijn vertrouwde nest in Staden terug te keren. Hier wil ik helpen om de clubambitie te realiseren: meedoen voor de prijzen”, besluit de Hoogledenaar.

The post Vijf nieuwkomers bij Staden: “Maar we vergeten de jeugd niet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dertigtal fietsers van Poperinge naar Antwerpen voor een beter klimaatbeleid

De leerlingen van de Poperingse Freinetschool De Torteltuin hebben het plan opgevat om de afstand tot de Noordpool per fiets af te leggen. De school wil daarmee leerlingen stimuleren om met de fiets naar school te komen, wat goed is voor het klimaat. De actie wordt georganiseerd in het kader van Ride The Tide, een fietstocht waarbij de deelnemers ijveren

Lees meer »

Marijn Devalck treurt om Piet (60) na dodelijk motorongeval in Namibië: “We noemden elkaar ‘buurman’, maar we hadden echt een goede band”

Piet Lievens (60) uit Zegelsem (Brakel) is bij een avontuurlijke motorwedstrijd in het Afrikaanse Namibië om het leven gekomen na een val. Zijn overlijden gaat als een schok door de wereld van de motorliefhebbers. Ook zijn buurman en ‘F.C. De Kampioenen’-acteur Marijn Devalck vertelt over zijn speciale band met Piet. “Hij was een autoriteit. Niet alleen motorrijden, maar ook het

Lees meer »

Enige Belg mee voorin moet afhaken, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest – Zorgt regen straks voor gevaarlijke finale?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Fraaie assist Openda volstaat niet en Witsel de mist in: bekijk alle hoogtepunten én samenvattingen van de Champions League, exclusief bij HLN

Naast Club Brugge, dat tegen Sturm Graz z’n eerste zege pakte, kwamen ook heel wat Rode Duivels en wereldsterren woensdag in actie in de Champions League. Zo waren er verrassende nederlagen voor Bayern en Real Madrid, maar ook Leipzig ging ondanks een sterke Openda onderuit tegen tien Juventus-spelers. Axel Witsel was dan weer ongelukkig bij Atlético Madrid. Op HLN krijgt

Lees meer »

Leerlingen zetten hun sportiefste beentje voor

De leerlingen van VBS Oogappel liepen op woensdag 18 september de ziel uit hun lijf tijdens de jaarlijkse veldloop naar aanleiding van de Vlaamse loopweken voor scholen van MOEV. Op het sportterrein achter de brandweerkazerne in de Zuidstraat moesten de kinderen enkele rondjes lopen. Hoe ouder, hoe meer rondjes ze voor de voeten kregen geschoven.
The post Leerlingen zetten

Lees meer »

Keniaanse maaltijd steunt Children of Hope

Ongeveer 140 aanwezigen namen op zondag 29 september deel aan een Keniaanse maaltijd. Dit culinaire gebeuren vond plaats in ’t Kasteeltje. Het gezelschap genoot van een aperitiefhapje, een Keniaans buffet en dessert. De opbrengst vloeit naar de vzw Save the Children of Hope. Deze vereniging zag vijftien jaar geleden het levenslicht in Zandvoorde. Een Keniaanse
The post Keniaanse maaltijd

Lees meer »