Vroegere NBA-speler Jontay Porter wordt aangeklaagd in gokschandaal

De voormalige NBA-basketbalspeler Jontay Porter, die werd uitgesloten uit de competitie wegens zijn betrokkenheid bij een gokschandaal, zal in New York worden aangeklaagd. Dat blijkt uit een document van het parket van Brooklyn.

 

Meer krantenkoppen in België

Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor een boost

In de Kunstacademie Art’Iz in Izegem is het nieuwe keuzevak Studio Recording binnen de afdeling Jazz-Pop-Rock uit de startblokken geschoten. “Het keuzevak trekt niet alleen heel wat nieuwe songwriters aan, maar ook oud-leerlingen nemen de draad weer op”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.
The post Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor

Lees meer »

“Vraag het aan je vrienden”: was Elon Musk op de hoogte van seksueel misbruik 9-jarige door Sean ‘Diddy’ Combs?

Elon Musk reageert op zijn eigen socialemediaplatform X verbolgen op het nieuws dat rapper Sean ‘Diddy’ Combs een 9-jarige zou misbruikt hebben. “Hoeveel mensen uit de industrie wisten hiervan?” Maar een antwoord op zijn bericht haalt zijn verontwaardiging onderuit en insinueert dat Musk meer weet dan hij doet uitschijnen. “Vraag het aan je vrienden, ze zullen het wel weten”, schrijft

Lees meer »

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de ‘verdachte periode’ van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingdienst Vlabel.

Lees meer »

Helft Palestijnse asielaanvragen in EU voor België is volgens staatssecretaris De Moor “niet houdbaar”

Dat België “consequent de helft of meer van de asielaanvragen van Palestijnen in heel de EU ontvangt, is niet normaal en niet houdbaar.” Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dinsdag gezegd in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Ze overlegt met Europese collega’s over een oplossing, want “ons land wil zeker solidair zijn met oorlogsvluchtelingen, maar

Lees meer »

Portland-zanger Jente Pironet tovert ‘Don’t stop believin” om tot Warmste Week-themalied: “Blijf altijd geloven”

Jente Pironet, de zanger van Portland, heeft speciaal voor De Warmste Week een intieme cover gemaakt van ‘Don’t stop believin” van Journey. In tijden van eenzaamheid is het belangrijk om te blijven geloven in jezelf, zet Pironet met zijn cover het jaarthema van de solidariteitsactie kracht bij. "Want eenzaamheid zit in elke hoek", vertelt hij bij MNM.

Lees meer »

Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld

Elk jaar publiceert The Rookies een wereldwijde ranglijst van scholen waar volgens hen het meeste talent in de creatieve sector te vinden is. Howest scoort opnieuw internationaal goud voor Productontwerpen en Mobile Game Design.
The post Howest bekroond met beste design- en gameopleiding ter wereld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Interview met zwakbegaafde kinderverkrachter kan Axel Daeseleire twee jaar cel opleveren

Twee jaar gevangenis. Dat hangt Axel Daeseleire (55) boven het hoofd na een nooit uitgezonden interview met een pedoseksueel die opgesloten zat in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent. Volgens het parket maakten de tv-maker en enkele anderen achter het programma ‘Axel gaat binnen’ misbruik van de zwakbegaafdheid van de zedendelinquent — hij heeft een IQ van 67 — om

Lees meer »

“Ik walg van wat er in de kerk gebeurd is, maar dat staat los van mijn geloof”: Christoff blikt terug op muzikale ontmoeting met de paus

“Dichter bij God geraak ik nooit.” Gezegend met een handdruk uit Rome geniet Christoff (48) na van “één van de mooiste dagen” uit zijn carrière. Al zingend gaf de artiest zondag een eresaluut aan de paus, alvorens die weer het vliegtuig richting Vaticaanstad nam. “Maar niet zonder mij nog een cadeautje te overhandigen, en dat gaat recht mijn kluis in.”

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in shock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »