Explosief beschadigt voordeur van frituur in Wilrijk

In de nacht van woensdag op donderdag hebben onbekenden een explosief gegooid naar een frituur in de Heistraat in Wilrijk. De schade aan de voordeur van de eetzaak is aanzienlijk. Indicaties wijzen op een nieuwe aanslag in het drugsmilieu.

 

Meer krantenkoppen in België

Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets”

Hij is al jaren een beloftevolle motorcrosser en ook dit jaar maakt hij het helemaal waar: Tallon Dekeyser (12) werd in het Vlaams-Brabantse Pamel Belgisch kampioen bij de Nieuwelingen ’85.
The post Tallon Dekeyser (12) uit Ruiselede is Belgisch kampioen motorcross: “Hij rijdt beter met de motor dan met de fiets” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. En toen waren ze nog met zes: Bram verlaat ‘Kotmadam Sarafian’

Na een paar moeilijke eerste maanden in ‘Kotmadam Sarafian’ besluit Bram om het kot in Gent te verlaten. Hoewel het voor zijn kotgenoten niet als een verrassing kwam – omdat Bram zich vaak afzijdig hield van de rest – blijven ze het wel jammer vinden. Ook Barbara Sarafian heeft het moeilijk met z’n afscheid. “Het gaat raar zijn, dat weet

Lees meer »

En plots testen we massaal op covid: wat is er aan de hand?

Sinds vorige week zitten we opnieuw in een covidgolf en die is hoger en ingrijpender dan verwacht. De voorbije week steeg de vraag in apotheken naar 3.800 tests per werkdag. In september werden in totaal al 40.000 tests in apotheken verkocht, acht keer meer dan in coronaluwe maanden. Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt: “In de ziekenhuizen kan dat weer voor

Lees meer »

Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge

Zaterdag 5 oktober opent Het Hof der Dingen in het Provinciaal Hof in Brugge. Curator Wim Opbrouck ging op een creatieve en participatieve manier op zoek naar wat een West-Vlaming zo typeert. Het antwoord is bij momenten heel verrassend.
The post Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rita en Claude vieren hun diamanten huwelijksverjaardag

Naar aanleiding van hun 60ste huwelijksverjaardag werden Claude Lervant (83) en Rita Samyn (78) gehuldigd door het stadsbestuur. De jubilarissen wonen in de Menensesteenweg. Het diamanten paar heeft drie kinderen: Steve, Pascal en Pedro. Daarnaast zijn er vijf kleinkinderen: Maxim, Babette, Abel, Emiel en Sebastien. Claude was grensarbeider in Wervicq-Sud. Rita werkte een tijdje in
The post Rita en

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van verloop in onze gemeenteraden

Bijna een kwart van de West-Vlaamse gemeenteraadsleden stopte de voorbije jaren vroegtijdig met politiek. Herwig Reynaert, professor lokale politiek (UGent), pleit voor een betere ondersteuning en betere verloning van de raadsleden. “We dreigen kwaliteitsvolle mensen te verliezen die zouden kunnen doorgroeien tot schepen of burgemeester.”
The post Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van

Lees meer »

Veiligheidsverantwoordelijke van kerncentrale in Zaporizja gedood met autobom door Oekraïense inlichtingendienst

In Zaporizja, in Oekraïne, is de veiligheidsverantwoordelijke van de kerncentrale omgekomen bij een aanslag met een autobom. De kerncentrale is de grootste van Europa, en al 2 jaar in handen van het Russische leger. De moordaanslag is opgeëist door de Oekraïense militaire inlichtingendienst, die beweert dat de man vrijwillig samenwerkte met de Russische bezetter.

Lees meer »

Toch nog erfbelasting op 270 miljoen aan schenkingen in 2023

Omdat de ‘verdachte periode’ van drie jaar niet verstreken was voor het overlijden van de schenker, moet bij 4.000 van de 66.000 nalatenschappen in 2023 toch nog erfbelasting betaald worden op 270 miljoen euro aan niet-geregistreerde schenkingen. Dat schrijft De Tijd donderdag op basis van cijfers van de Vlaamse belastingdienst Vlabel.

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: kunstenaar Jules Fonteyne

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Jules Fonteyne, een getalenteerd kunstenaar.
The post Bruggeling onder de loep: kunstenaar Jules Fonteyne

Lees meer »