85-jarige burgemeester van Marche-en-Famenne wil zichzelf nog eens opvolgen

De Amerikaanse president Joe Biden is niet de enige die van geen ophouden weet. André Bouchat (85) stelt zich bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober kandidaat om zichzelf nog eens op te volgen als burgemeester van Marche-en-Famenne.

 

Meer krantenkoppen in België

Deuren van voormalige Muziekodroom in Hasselt zwaaien weer open als ‘Bootstraat’: “Een creatieve haven voor jongeren”

Twee jaar na de sluiting van muziekcentrum Muziekodroom is er weer leven in de Bootstraat in Hasselt. Geen heropening van de Muziekodroom, maar wel de start van ‘Bootstraat’. Een gloednieuw concept dat de organisatoren omschrijven als een "creatieve haven voor jongeren". Na maanden voorbereiden en hier en daar een nieuw likje verf, is iedereen er vanaf vandaag welkom.

Lees meer »

Dolly Parton doneert miljoenen na orkaan Helene

Dolly Parton heeft een miljoen dollar (meer dan 911.000 euro) gedoneerd om de hulpverlening na de verwoestende orkaan Helene te ondersteunen. Dat meldt onder meer Fox News. De Amerikaanse countryster maakte dat vrijdag bekend tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Brugse youngsters spelen op tweede speeldag van Youth League 1-1 gelijk op bezoek bij Sturm Graz

De youngsters van Club Brugge zijn woensdagavond niet voorbij Sturm Graz geraakt op de tweede speeldag in de competitiefase van de Youth League. Club NXT U19 bleef in Oostenrijk steken op een 1-1-gelijkspel. Het is het tweede gelijkspel op rij voor blauw-zwart. Op de openingsspeeldag hield het Borussia Dortmund op 1-1.
The post Brugse youngsters spelen op tweede speeldag

Lees meer »

“Door geweld kan ik mijn zwaar zieke moeder in Libanon niet bezoeken”: Imad (47) uit Brugge getuigt over moeilijke situatie in zijn moederland

Door de zware luchtaanvallen en nu ook het grondoffensief door Israël in Libanon, om er de Hezbollah-militie te bestijden, krijgen ook de gewone burgers in het land het zwaar te verduren. Dat weet Imad Maarouf (47), die in Brugge een Libanees restaurant runt, maar al te goed. “Ik zou mijn zwaar zieke moeder in het ziekenhuis daar willen bezoeken, maar

Lees meer »

Personal coach Pieter-Jan (38) opent GET FIT WITH PJ, enkele dagen na de 170 kilometer Tour d’Extravaganza

Pieter-Jan Naessens (38) opent zaterdag 5 oktober zijn gloednieuwe personal training studio ‘GET FIT WITH PJ’ aan de Rijmsnoerstraat in Bissegem. “Ik wil mensen helpen een betere versie te worden van zichzelf.” Dat doet hij trouwens een week na zijn spectaculaire deelname aan Tour d’Extravaganza 2024: meer dan 170 kilometer lopen door de Schotse natuur.
The post Personal coach

Lees meer »

Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven”

Lijsttrekker van Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont werd slachtoffer van ernstig vandalisme aan haar affiches in Otegem. Ze diende een klacht in bij de politie.
The post Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote staking Amerikaanse havenarbeiders voorbij na voorlopig akkoord

De stakende havenwerkers in veertien grote havens aan de Amerikaanse oostkust gaan weer aan de slag. Dat hebben de vakbond en de werkgevers donderdagavond (lokale tijd) laten weten in een gezamenlijke verklaring. De twee partijen hebben een “principeakkoord” bereikt over de lonen en het sociaal akkoord is verlengd tot 15 januari.

Lees meer »