LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddeling in conflict door Turkse president Erdogan – Moskou meldt terreinwinst in slag om strategisch Tsjasiv Jar

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Moskou ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de troepen nog stand. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Emma Meesseman wint Europese Supercup met Fenerbahçe

Julie Allemand en Emma Meesseman hebben donderdag de Europese Supercup gewonnen met Fenerbahçe. In Istanboel versloegen ze Besiktas met 63-79. Bij de rust stond Fenerbahçe nog 37-33 in het krijt. In het derde kwart (14-22) werd orde op zaken gesteld en in het slotkwart (12-24) werd de kloof even tot twintig punten uitgediept (59-79).
The post Emma Meesseman wint

Lees meer »

Verkoop van Sinutab maal zes (!) na aankondiging voorschriftplicht en oproep van Testaankoop om medicijn te verbieden

De dagverkoop van Sinutab is gestegen met een factor zes. Dat meldt farmagroothandel Febelco. Het populaire verkoudheidsmedicijn op basis van pseudo-efedrine wordt vanaf 1 november enkel nog op voorschrift verkocht. Testaankoop wil verder gaan: de organisatie vraagt een verbod op het medicijn wegens zeldzame, maar wel ernstige mogelijke bijwerkingen.

Lees meer »

Ombudsdienst ontving dit jaar al meer klachten over De Lijn dan in heel 2023: “Bussen komen niet opdagen of zijn overvol”

Sinds vervoersmaatschappij De Lijn haar dienstregeling begin dit jaar heeft aangepast, ontving de Vlaamse Ombudsvrouw al meer dan 500 klachten. Dat zijn er meer dan heel vorig jaar. De meeste klachten gaan over bussen die te laat of helemaal niet komen. Volgens De Lijn is het grootste deel van de bussen te oud en vallen de voertuigen daardoor regelmatig uit.

Lees meer »

Wereldkampioen met dank aan Kopecky’s veerkracht en de bevreemdende tactiek van Nederland: “Ik krijg er in elk geval veel vragen over”

Na Glasgow, nu Zürich. Voor het tweede jaar op rij de allerbeste van de wereld. Lotte Kopecky (28) wist met haar vreugde geen blijf. Dit helse WK stelde haar weerbaarheid en veerkracht op de proef. Maar ze slaagde met brio. Met dank ook aan die vreemde Oranje-tactiek. (lachend) “Dit was leuk om naar te kijken. Toch?” Reken maar.

Lees meer »

“Opvolger Nasrallah doelwit nachtelijke aanvallen op Beiroet”- “Belangrijke Hamasleider omgekomen bij luchtaanval op vluchtelingenkamp op Westelijke Jordaanoever”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers reageert op aanval tegen hem en cameraman Stijn De Smet in Beiroet: “Geen enkel verhaal is je leven waard”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

Hilde Crevits legt voor vijfde keer eed af als minister: “Mijn ouders en schoonvader hebben me altijd gezegd dat ik moest doorgaan”

Vandaag legde CD&V-politica Hilde Crevits (57) uit Torhout de eed af in het Vlaams parlement om opnieuw minister te worden in de Vlaams regering. Het is al de vijfde keer dat Crevits de taak op zich neemt. Na een bewogen periode, waarin ze haar beide ouders en schoonvader verloor, kijkt ze met een vastberaden blik vooruit. “Vandaag was voor mij

Lees meer »

Raam ingeslagen bij voorzitster van Vooruit Brugge Christie Herckenrath

Afgelopen nacht werd bij Christie Herckenrath, de voorzitter van Vooruit Brugge, een glazen achterdeur kapot geslagen. De twee vermoedelijke daders vluchten met haar elektrische fiets en via de tracer erop kon de politie hen traceren en oppakken.
The post Raam ingeslagen bij voorzitster van Vooruit Brugge Christie Herckenrath appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlische premier Netanyahu: aanval op “massamoordenaar” Nasrallah was “noodzakelijk”

De islamitische militie Hezbollah heeft zaterdagmiddag het overlijden van leider Hassan Nasrallah bevestigd. Israël meldde eerder op de dag dat Nasrallah omkwam bij een gerichte aanval in Beiroet. De geestelijk leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft er intussen voor gewaarschuwd dat de dood van Nasrallah “niet ongestraft zal blijven”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Suzy Marrel uit Oostrozebeke pakt uit met een nieuwe single ‘De Verleider’: “Flirten en verleiding staan centraal!”

Suzy Marrel pakt uit met een nieuw nummer. In haar nieuwste release weet Suzy Marrel opnieuw te verrassen met een zeer herkenbare en tijdloze melodie, die in een fris en opwindend discojasje werd gegoten door LDG Produkties.
The post Suzy Marrel uit Oostrozebeke pakt uit met een nieuwe single ‘De Verleider’: “Flirten en verleiding staan centraal!” appeared first on

Lees meer »

“Ik ben erg teleurgesteld”: nummer één Sinner verbaasd dat WADA toch één tot twee jaar schorsing wil na dopinghetze

Wereldantidopingbureau WADA gaat alsnog in beroep tegen de vrijspraak voor de Italiaanse tennisser Jannik Sinner (23) na een overtreding van de dopingregels. De nummer één van de wereld werd niet gestraft door de International Tennis Integrity Agency (ITIA) hoewel hij in maart tot twee keer toe positief had getest op het verboden middel clostebol. “Uiteraard ben ik erg teleurgesteld en

Lees meer »