De nieuwe Waalse regering staat in de steigers

06:00 Quentin Joris, chef van de redactie Politiek & Economie bij L’Echo, analyseert de regeringsvormingen in Franstalig België. 

Meer krantenkoppen in België

Moeilijk seizoensdebuut voor Volley De Haan: “Het is knokken voor elk punt”

Ook in de derde wedstrijd van het seizoen zijn de dames van Volley De Haan er niet in geslaagd om punten te rapen. Vorig weekend was zelfs het puntenloze Divo Ingelmunster B een maatje te groot voor de kustdames. Secretaris en ploegverantwoordelijke Koen Desendere (59) beseft ten volle dat het een heel moeilijk seizoen wordt.
The post Moeilijk seizoensdebuut

Lees meer »

Dodentol na overstromingen in Polen stijgt tot negen

In Polen zijn tot nu toe negen mensen omgekomen bij de verwoestende overstromingen. Dat blijkt uit een balans van de autoriteiten, nu het waterpeil van de rivieren in Polen opnieuw daalt. Nog een persoon is vermist. Eerder was er sprake van zeven doden.

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

“De stad moet verder inzetten op de beleving”: Kortrijk bij slechtste leerlingen van de klas wat betreft leegstand

Van de 2.066 handelspanden in Kortrijk, staan er 276 leeg. Dat blijkt uit cijfers van databureau Locatus. Dat komt overeen met 13,4 procent leegstand, waarmee de Guldensporenstad bij de slechtste leerlingen van de klas hoort. Veel partijen wijzen naar een uitbreiding van de leegstandstaks als oplossing. Of is herbestemmen van de leegstaande panden – in tijden van online shoppen –

Lees meer »

Diependaele legt vandaag Septemberverklaring af in Vlaams Parlement – Ministerposten in Vlaamse regering zijn verdeeld

Na zijn eedaflegging bij de koning, zal toekomstig Vlaams minister-president Matthias Diependaele (N-VA) vandaag, op de laatste dag van de maand, de Septemberverklaring afleggen. In die verklaring zal de nieuwe Vlaamse premier de krachtlijnen van het geplande regeringsbeleid uit de doeken doen. Ook wordt vandaag de nieuwe parlementsvoorzitter aangeduid. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Genkse kinderarts veroordeeld tot gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor overlijden 11-jarig meisje: “Grove nalatigheid met noodlottige gevolgen”

Een Genkse pediater is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel en een boete van 800 euro voor de dood van een 11-jarig meisje. Het meisje overleed aan de gevolgen van diabetes die niet ontdekt werd. De behandelende kinderarts bleef vasthouden aan een verkeerde diagnose en daardoor ging het meisje snel achteruit.

Lees meer »

Hoe aanval op Iraanse kerninstallaties Rusland in conflict dreigt te sleuren: “Moskou staat bij Teheran in het krijt”

Israël zal de Iraanse raketaanval van dinsdagavond wreken. Dan komen de Iraanse nucleaire installaties in het vizier, maar daarbij moet Tel Aviv opletten voor een ‘nieuwe’ speler in het conflict: Rusland. Expert krijgskunde Roger Housen: “Dat Poetin de nodige hand- en spandiensten zal verlenen aan Iran, is buitengewoon verontrustend.”

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »

Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen

Het Chinees restaurant op de hoek van de Kortrijkstraat met de Aug. Debunnestraat in Menen is verdwenen, net als vijf aanpalende woningen. In de plaats bouwt Woonmaatschappij Impuls begin volgend jaar zes eengezinswoningen. “We blijven inzetten op stadkernhernieuwing”, klinkt het.
The post Na sloop verloederde hoek bouwt woonmaatschappij zes sociale woningen voor budgethuren in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Angulo waant zich Neymar, Van Bommel zweept de Bosuil op en blunderende doelmannen: alle highlights van speeldag 9

Hét moment van deze speeldag in de Jupiler Pro League: uiteraard de stopgezette derby tussen Antwerp en Beerschot. Een nieuw dieptepunt voor de Ratten, maar bij de Great Old kon de pret niet op. Ex-trainer Mark van Bommel, die interesse geniet van Anderlecht, zweepte de Bosuil zelfs even op. Paars-wit van zijn kant kon opnieuw niet winnen, maar Angulo en

Lees meer »

Wout Meese is de talentrijke tweede doelman van Royal Knokke FC (1e nationale): “Geduld, maar soms kriebelt het”

Een enorme massa was komen opdagen voor het duel tussen middenmoter Knokke en medeleider Hasselt. De puntendeling is een opsteker van formaat voor lokale coach Jannes Tant, die opnieuw kon rekenen op de herstelde kapitein Ruben Vanraefelghem maar nog steeds de gekwetste Lucas Prudhomme mist. Nieuwkomer Stan Braem mocht debuteren in de spits.
The post Wout Meese is de

Lees meer »