Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt teruggedraaid? “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd.” 

Meer krantenkoppen in België

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord met kruisboog op echtgenote en twee dochters van BBC-presentator

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om een deel van het gezin van een van haar presentatoren, John Hunt (58), meer bepaald zijn echtgenote Carol (61) en twee van zijn drie dochters, van 25 en

Lees meer »

Russische kruisraket treft kinderziekenhuis, op vooravond NAVO-top: “Zo’n zware aanval is geen toeval”

Rusland heeft massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. In Kiev sloeg een raket in op een kinderziekenhuis. De burgemeester van Kiev spreekt van de zwaarste aanval op zijn stad sinds het begin van de oorlog. Er vielen zeker 36 doden. De aanvallen komen op de vooravond van de NAVO-top in Washington, en dat is geen toeval, zegt oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “F-16’s komende van Nederland en Denemarken momenteel onderweg naar Oekraïne”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is de transfer van F-16’s alvast gestart. “Deze straaljagers zullen deze zomer

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

New Yorkse draaibrug die vast kwam door hitte terug open

De New Yorkse Third Avenue Bridge, die Manhattan en de Bronx met elkaar verbindt, is maandagnamiddag rond 14.30 uur komen vast te zitten. De draaibrug geraakte niet meer dicht nadat machines oververhit waren. Marine-eenheden kwamen de boel besproeien met water in een poging alles af te koelen. Rond 18.30 uur kon de brug terug weer gebruikt worden door voertuigen in

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »