Hoe worden de presidentskandidaten in de Verenigde Staten gekozen?

Joe Biden en Donald Trump strijden op vijf november voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Maar hoe werden deze twee naar voren geschoven? Lees in dit artikel hoe de voorverkiezingen in de Verenigde Staten werken. 

Meer krantenkoppen in België

“We gaan voor absolute meerderheid”: Lijsttrekker van oppositiekartel Pieter-Jan Verhoye kijkt met ambities naar gemeenteraadsverkiezingen

Nog geen maand geleden lieten de drie oppositiepartijen van Wingene en Ruiselede een bommetje vallen: ze trekken samen onder één lijst ‘N-VA RESPECT BURG-BL’ naar de kiezer. Lijsttrekker wordt de 34-jarige N-VA-fractieleider Pieter-Jan Verhoye, die vanaf nu de niet geringe opdracht heeft alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. “We zitten inderdaad met drie pluimages”, erkent Verhoye. “Maar onze onderlinge

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »

Weer yoga in de weide van boer Jos

In de weide van boer Jos in Reningelst kan je op vrijdag 12 juli opnieuw een workshop yoga volgen. Dit jaar wordt gekozen voor een avondsessie.
The post Weer yoga in de weide van boer Jos appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Media: “Doden en gewonden bij Israëlische aanval op school”- VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel wapenbestand Hamas

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 7 juli terug.

Lees meer »

Ann Dalle (56) wint wereldkampioenschap garnaalpellen in Frankrijk: “Top drie bestaat uit West-Vlamingen”

Sinds zondag prijkt in de woonkamer van Ann Dalle uit Sint-Kruis een bijzondere trofee, die ze in de wacht sleepte in het Franse Leffrinckoucke. De Brugse slaagde erin om 111 gram garnalen te pellen in 10 minuten tijd. Dat levert haar de titel ‘Wereldkampioen Garnaalpellen’ op.
The post Ann Dalle (56) wint wereldkampioenschap garnaalpellen in Frankrijk: “Top drie bestaat

Lees meer »

200 witte ballonnen tijdens afscheid voor verdronken peuter Délano: “Je eerste lachje was 6 uur na je geboorte en je bent niet meer gestopt”

Zo’n 300 mensen hebben vanmiddag in Oostende afscheid genomen van Délano (1 jaar en 11 maanden). Het jongetje verdronk thuis in het zwembad. Het werd een dienst vol getuigenissen, met veel Bumba-knuffels en 200 witte ballonnen. Zijn mama en papa lieten allebei een tekst voorlezen. Het gehuil van zijn oudere broertje liet niemand onberoerd.

Lees meer »