“Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet”: Jem (30) stapt zonder het te beseffen op verkeerde vlucht en eindigt in Spanje

De Britse Jem Maybank (30) uit Leeds dacht dat ze eind vorige maand op een vlucht richting Parijs stapte, maar niets bleek minder waar te zijn. Door de ‘vakantierush’ vergiste ze zich van gate, waardoor ze even later richting het Spaanse Alicante vloog. “Ik had mijn ticket aan vier personeelsleden laten zien”, klinkt het. Ik vroeg waarom mijn stoeltje op rij 34 was, terwijl er maar 33 rijen waren. Ze zeiden dat die fout vaker werden gemaakt en wezen me een andere plek toe. Ik ging zitten, viel in slaap en werd wakker in de Spaanse bergen. Ik zag palmbomen en dacht: dit is Parijs niet.”

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische tanks vallen regio Gaza-Stad aan – Leger bijna klaar met studie naar aanval 7 oktober

Bewoners van Gaza-Stad zijn maandag op de vlucht geslagen, nadat Israëlische strijdkrachten het bevel gaven een aantal wijken “onmiddellijk” te ontruimen. Bij de daarop volgende aanvallen op verschillende buurten worden volgens waarnemers ook tanks ingezet die naar het centrum van Gaza trekken. Volgens Palestijnse bronnen is het een van de grootste aanvallen op de stad sinds 7 oktober. Het Israëlische

Lees meer »

LIVE. Links front wint verrassend tweede ronde Franse verkiezingen volgens exitpolls, het Rassemblement National (RN) pas derde

Volgens de exitpolls wordt het linkse Nouveau Front populaire verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) zou pas als derde eindigen. Geen van de partijen lijkt op een absolute meerderheid te kunnen rekenen. Volg hier alle ontwikkelingen, dit artikel wordt voortdurend bijgewerkt.

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Ypres Timeless Tour op zondag 21 juli

Liefhebbers van exclusieve wagens en oldtimers moeten zeker zondag 21 juli aanstippen in de agenda, want dan vindt de eerste Ypres Timeless Tour plaats. Organisator Niels Pierpont schotelt de deelnemers een 200 kilometer tellende bolletje-pijlrondrit voor doorheen de Westhoek.
The post Ypres Timeless Tour op zondag 21 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (wo, 21u). Weghorst klopt op de deur, maar Koeman houdt vast aan Depay: “Al moet hij wel opstaan”

Woensdag maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Jonathan (33) moet Wevelgemse jeugd in kaart brengen: “Geschrokken dat ook hier zo veel problematieken aanwezig zijn”

Veel te doen voor de jeugd in Wevelgem, maar niet voor alle jongeren. Maar welke jongeren zijn dat? En hoe bereik je ze? En hoe betrek je ze in de maatschappij? Vragen waarop het gemeentebestuur eind dit jaar antwoord hoopt te vinden. Het doet daarvoor beroep op Jonathan Eggermont (33). “Mijn job? Vooral luisteren.”
The post Jonathan (33) moet

Lees meer »

Klassiek recept voor kermis in Sint-Juliaan: “Reus Leontien zit op Tinder”

Met de Toontjesloop en koers op vrijdag 12 juli, kinderanimatie en schlageravond op zaterdag 13 juli, barbecue en quiz op zondag 14 juli en afsluitende Zotte Maandagstoet, grijpt Kermiscomité Sint-Juliaan terug naar de klassieke ingrediënten van de kermis. Dit jaar is er wel een glansrol voor reus Leontien, die op vrijersvoeten is.
The post Klassiek recept voor kermis in

Lees meer »

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »