De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.

Ronny Vandamme en Renzo Gunst uit Roeselare en Jouri Houthoofdt uit Ardooie verdedigen er onze kleuren. De wedstrijd wordt betwist op de bekendste rivier, de Sava, in de omgeving van Brezice. “De manier of tactiek zal ter plaatse besproken worden”, opent Ronny Vandamme. “Rekening houdend met verschillende omstandigheden zoals onder meer het weer, de hoeveelheid en welke vissen er aanwezig zullen zijn.”

De Plattevissers werden in september 2023 kampioen van België waardoor ze zich kwalificeerden. “Dit is de eerste keer in het bestaan van onze club dat we deelnemen aan het WK. De club is gestart in 2009 en is gestaag gegroeid.”

Uitstraling

“De doelstelling is zo hoog mogelijk te eindigen op het WK met de bedoeling de club in de schijnwerpers te zetten in België. Die uitstraling kan een positieve invloed hebben op andere hengelverenigingen om alsmaar beter te doen. Ook de jeugd willen we daarmee bereiken. De deelnemers zijn gemotiveerd om die doelstelling te halen. Dit is al een eerste punt om te slagen”, aldus Ronny.

Engeland, Italië en Frankrijk behoren tot de kanshebbers. Ook het thuisland zal waarschijnlijk op het voorplan treden wegens de kennis van de Sava.

Alle materiaal wordt met auto’s vervoerd naar Slovenië, goed voor een afstand van ongeveer 1.300 kilometer. “Daarnaast moeten we een woning huren, lokaas en aas stockeren, enzovoort. Er komt toch heel wat voorbereiding bij kijken”, weet Ronny.

Naast de zes vissers is er een coach en zijn er ondersteunende mensen aanwezig om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. “Dit met het oog op succes onder het motto ‘eendracht maakt macht’”, besluit Ronny.

De andere deelnemende vissers zijn Vincent Verbeke, Thibo Sinnaeve en Stephane Isbled. (RV)

The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor: “Serruys weer volwaardig ziekenhuis”

Vooruit Plus stelt enkele toekomstpunten voor die in het sociaal beleid van Oostende een verschil kunnen maken. Belangrijkste uitgangspunt: meer mensen moeten én de juiste hulp én een betaalbaarder leven krijgen. Opvallend is dat de partij van de campus Serruys van het AZ Oostende weer een volwaardig ziekenhuis wil maken.
The post Vooruit Plus Oostende stelt sociale plannen voor:

Lees meer »

Nijzeke-Kermis in Sint-Denijs viert 40-jarig bestaan

Tijdens het eerste weekend van oktober zijn ze op Den Dries in Sint-Denijs toe aan de 40ste editie van Nijzeke-Kermis. “Toen ik samen met mijn echtgenote, Magda, in 1985 begon met café Driwiski, bliezen we samen met enkele enthousiaste buren nieuw leven in de plaatselijke wijkkermis. Deze was toen gereduceerd tot een nieuwelingenkoers”, vertelt Guy Thibaut.
The post Nijzeke-Kermis

Lees meer »

“Ook het Belgisch voetbal zal de gevolgen voelen”: wat wordt de impact van de bom onder het transfersysteem?

Het Hof van Justitie heeft voormalig voetballer Lassana Diarra gelijk gegeven in zijn zaak tegen de wereldvoetbalbond FIFA. Het Hof is van oordeel dat de huidige transferregels van de FIFA ingaan tegen het Europees recht. Volgens professor sportondernemingsrecht Robby Houben (UAntwerpen) zal dat het transfersysteem volledig veranderen. “De wintermercato zal nog relatief normaal verlopen, maar volgende transferzomer zal het al

Lees meer »

Nederlandse beveiligingsagent met cocaïne onder stoel betrapt in Menen: “Hij had honger en was op zoek naar een Mc Donald’s”

Hij was met cocaïne met een straatwaarde van zo’n 10.000 euro onderweg toen hij in Menen kon geklist worden maar een 35-jarige Nederlandse beveiligingsagent uit Rotterdam beweert dat hij daar niets van afwist. Het parket verdenkt er hem van een drugskoerier te zijn die 200 gram cocaïne in de regio wou verdelen. Wie spreekt de waarheid? Aan de rechter in

Lees meer »

Vindingrijke man gaat wel erg ver om sterke drank binnen te smokkelen op concert

Enkele halve liters aan je benen vast tapen, een fles wijn verbergen in een paardenstaart of op voorhand pinten begraven op een festivalterrein, … er bestaan verschillende trucjes om drank binnen te smokkelen op een concert, maar een Peruaanse man ging nog een stapje verder om begin augustus whiskey te kunnen drinken tijdens een optreden. Hij liet zichzelf een vals

Lees meer »

Verzorgers internetsensatie bever Nibi vechten bevel tot vrijlating aan: “Haar hier laten is haar leven redden”

Nibi, een twee jaar oude bever die uitgroeide tot internetsensatie, is in een rechtszaak verzeild geraakt nadat haar verzorgers het bevel kregen haar terug vrij te laten in het wild. Het dier is te zeer gehecht geraakt aan mensen wat een vrijlating erg moeilijk maakt. Haar verzorgers vechten het bevel nu aan en krijgen daarbij de steun van duizenden fans.

Lees meer »

Waarom Sportpaleis-baas wil raken aan naam van zo’n iconische zaal: “We willen de kosten van de renovatie niet doorrekenen aan onze klanten”

Het Sportpaleis draagt vanaf september volgend jaar een nieuwe naam. De deal die daarvoor gesloten werd met het bedrijf AFAS Software recupereert deels de kosten die horen bij een flinke renovatie. “Mede aangestuurd door de Oosterweelwerken zal de inkom van ons gebouw tegen 2033 verhuizen naar de achterzijde”, zegt Jan Van Esbroeck, grote baas van het Sportpaleis.

Lees meer »